BibTex RIS Kaynak Göster

Güney Ege Bölgesi Savran Mevkii’nde (Milas-Muğla) Balık Yetiştiriciliği Yapılan Suların Bazı Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Yetiştiricilik Faaliyetlerinin İncelenmesi

Yıl 2012, Cilt: 8 Sayı: 2, 25 - 37, 08.01.2012

Öz

Bu çalışma Mart, 2010 ve Mart, 2011 tarihleri arasında, Milas (Muğla)’ta yer alan ve toprak havuzlarda yoğun çipura ve levrek yetiştiriciliği yapılan Savran Mevkiisi’nde gerçekleştirilmiştir. Savran Mevki’inde bulunan, acı su olarak tabir edilen kaynak ve yeraltı suları, mevsimsel olarak incelenmiştir. Belirtilen istasyonlardan alınan su örneklerinde Sıcaklık, Tuzluluk, pH, Doymuş oksijen doygunluğu, Çözünmüş oksijen, Elektriksel iletkenlik, TDS, Nitrit-Azotu, Nitrat-Azotu, Amonyum-Azotu ve Ortho-fosfat değerleri ölçülmüştür. Ayrıca, buradaki su ürünleri yetiştiricilik faaliyetleri, balıkların büyüme performansları ve işletmelerin bazı yapısal özellikleri de belirlenmiştir. Bu bölgedeki su kalitesinin çipura ve levrek balığı yetiştiriciliği için uygun olduğu ve yetiştiricilik faaliyetlerinin su kaynaklarına ciddi anlamda olumsuzluğunun olmadığı belirlenmiştir. Ayrıca, toprak havuzlardaki balık yetiştiriciliğin olumlu ve olumsuzlukları değerlendirilmiştir.

The Investigation of some Physical – Chemical Properties and Aquaculture Activities From Fish Farming Waters in South Aegean Region Savran Locality (Milas, Muğla)

Yıl 2012, Cilt: 8 Sayı: 2, 25 - 37, 08.01.2012

Öz

This study was carried out between March, 2010 and March, 2011 in areas of Savran District in Mugla province and growing intensive sea bream and sea bass farming in ponds. In area brackish water of Savran, which come from groundwater and offspring sources, was examined seasonally. The water samples taken from the specified station were measured temperature, salinity, pH, saturated dissolved oxygen, electrical conductivity, TDS, concentrations of nitrite-N, nitrate-N, ammonium-N and ortho-phosphate. Also, it was determined that the activities of aquaculture, fish growth performances and structure feature of farming. In this region, water quality is suitable for the aquaculture of sea bream and sea bass farming in ponds and discharged waters were not serious problem in water resources. Also, it is assessment of positive and negative aspects of fish farming in ponds.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA53SK93PA
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hüseyin Şaşı Bu kişi benim

Tuna Tuzkaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 8 Ocak 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 8 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Şaşı, H., & Tuzkaya, T. (2012). Güney Ege Bölgesi Savran Mevkii’nde (Milas-Muğla) Balık Yetiştiriciliği Yapılan Suların Bazı Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Yetiştiricilik Faaliyetlerinin İncelenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 8(2), 25-37.
AMA Şaşı H, Tuzkaya T. Güney Ege Bölgesi Savran Mevkii’nde (Milas-Muğla) Balık Yetiştiriciliği Yapılan Suların Bazı Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Yetiştiricilik Faaliyetlerinin İncelenmesi. SDU-JEFF. Ağustos 2012;8(2):25-37.
Chicago Şaşı, Hüseyin, ve Tuna Tuzkaya. “Güney Ege Bölgesi Savran Mevkii’nde (Milas-Muğla) Balık Yetiştiriciliği Yapılan Suların Bazı Fiziko-Kimyasal Özellikleri Ve Yetiştiricilik Faaliyetlerinin İncelenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 8, sy. 2 (Ağustos 2012): 25-37.
EndNote Şaşı H, Tuzkaya T (01 Ağustos 2012) Güney Ege Bölgesi Savran Mevkii’nde (Milas-Muğla) Balık Yetiştiriciliği Yapılan Suların Bazı Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Yetiştiricilik Faaliyetlerinin İncelenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 8 2 25–37.
IEEE H. Şaşı ve T. Tuzkaya, “Güney Ege Bölgesi Savran Mevkii’nde (Milas-Muğla) Balık Yetiştiriciliği Yapılan Suların Bazı Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Yetiştiricilik Faaliyetlerinin İncelenmesi”, SDU-JEFF, c. 8, sy. 2, ss. 25–37, 2012.
ISNAD Şaşı, Hüseyin - Tuzkaya, Tuna. “Güney Ege Bölgesi Savran Mevkii’nde (Milas-Muğla) Balık Yetiştiriciliği Yapılan Suların Bazı Fiziko-Kimyasal Özellikleri Ve Yetiştiricilik Faaliyetlerinin İncelenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 8/2 (Ağustos 2012), 25-37.
JAMA Şaşı H, Tuzkaya T. Güney Ege Bölgesi Savran Mevkii’nde (Milas-Muğla) Balık Yetiştiriciliği Yapılan Suların Bazı Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Yetiştiricilik Faaliyetlerinin İncelenmesi. SDU-JEFF. 2012;8:25–37.
MLA Şaşı, Hüseyin ve Tuna Tuzkaya. “Güney Ege Bölgesi Savran Mevkii’nde (Milas-Muğla) Balık Yetiştiriciliği Yapılan Suların Bazı Fiziko-Kimyasal Özellikleri Ve Yetiştiricilik Faaliyetlerinin İncelenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 2, 2012, ss. 25-37.
Vancouver Şaşı H, Tuzkaya T. Güney Ege Bölgesi Savran Mevkii’nde (Milas-Muğla) Balık Yetiştiriciliği Yapılan Suların Bazı Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Yetiştiricilik Faaliyetlerinin İncelenmesi. SDU-JEFF. 2012;8(2):25-37.