Araştırma Makalesi

İngiltere ve Türkiye’deki Sınıflarda Mobil Teknolojiler Arasındaki Farklılıklar

Cilt: 2 Sayı: 2 19 Ekim 2017
PDF İndir

İngiltere ve Türkiye’deki Sınıflarda Mobil Teknolojiler Arasındaki Farklılıklar

Öz

Son yıllardaki muazzam gelişmeler ile birlikte "nasıl öğreniyoruz" sorusu da büyük ölçüde etkilenmiştir. Bunu sonucunda öğrenene, öğrenmesi gereken bilgi en etkili yollarla sunulması hedeflenmiş ve gelişen mobil teknolojilerde eğitime bütünleşmiştir, bu bütünleşme sayesinde mobil teknolojiler öğrenmek için amaç olmamış araç olarak kullanarak sınıf sistemine entegre edilmiştir. Bu çalışmada, PDA'lar ve cep telefonları gibi öğeleri kullanan personel olarak yeni trend teknolojilerine odaklanacağız ve eğitim materyalleri olarak bunların eğitime nasıl entegre edilebileceğini inceleyeceğiz. Buna ek olarak, mobil ürünler açısından ve bir dersin parçası olarak nasıl kullanılabileceği konusunda iki farklı ülke hakkında bilgi verilecektir. İngiltere'de, mobil öğrenme sağlamak için birçok proje var ve bu projelerin ana amacı, daha etkili öğrenme sağlamaktır. Buna ek olarak, bu ülkenin teknolojik imkânları yönetmek için dikkate değer bir bütçe ayrılmıştır. Türkiye'de zorunlu eğitimde mobil öğrenim sağlamak için büyük bir proje bulunmaktadır, ancak üniversite seviyesinde yeterli sayıda proje bulunmamaktadır.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Allan, R. (2011). Education Update. Can Mobile Devices Transform Education, 53(2), 102-108.
  2. Campbell, S.W. (2006). Communication Education Perceptions of Mobile Phones in College Classrooms: Ringing, Cheating, and Classroom Policies, 55(3), 280-294.
  3. Chang,C.Y, Sheu, J.P., Chan, T.W.(2003). Journal of Computer Assisted Learning. Concept and design of Ad Hoc and Mobile classrooms, 19(3), 336-346.
  4. Cole, H., Stantoni, D. (2003). Personal and Ubiquitous Computing. Designing mobile technologies to support co-present collaboration, 7(6), 365-371.
  5. Karen, S., Mark, V.H., Annette, K., Darlene, U. (2005). Journal of Research on Technology in Education. Uses and Effects of Mobile Computing Devices in K-8 Classrooms, 38(1), 99-112,
  6. Keengwe, J., Bhargava, M. (2013). Education and Information Technologies. Mobile learning and integration of mobile technologies in education (pp 1-10).
  7. Kukulska-Hulme,A., & Traxler,J.(Eds.). (2005). Mobile Learning: A handbook for educators and trainers. London: Routledge
  8. Liu, T.C., Wang, H.Y., Liang, J.K., Chan, T.W.(2003). Journal of Computer Assisted Learning. Wireless and mobile technologies to enhance teaching and learning, 19(3), 371-382.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Eğitim Üzerine Çalışmalar

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Şafak Kılıç *
SİİRT ÜNİVERSİTESİ
Türkiye

Yayımlanma Tarihi

19 Ekim 2017

Gönderilme Tarihi

30 Aralık 2017

Kabul Tarihi

30 Aralık 2017

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2017 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Kılıç, Ş. (2017). İngiltere ve Türkiye’deki Sınıflarda Mobil Teknolojiler Arasındaki Farklılıklar. Academia Eğitim Araştırmaları Dergisi, 2(2), 1-10. https://izlik.org/JA66NN45LZ
AMA
1.Kılıç Ş. İngiltere ve Türkiye’deki Sınıflarda Mobil Teknolojiler Arasındaki Farklılıklar. AEAD. 2017;2(2):1-10. https://izlik.org/JA66NN45LZ
Chicago
Kılıç, Şafak. 2017. “İngiltere ve Türkiye’deki Sınıflarda Mobil Teknolojiler Arasındaki Farklılıklar”. Academia Eğitim Araştırmaları Dergisi 2 (2): 1-10. https://izlik.org/JA66NN45LZ.
EndNote
Kılıç Ş (01 Ekim 2017) İngiltere ve Türkiye’deki Sınıflarda Mobil Teknolojiler Arasındaki Farklılıklar. Academia Eğitim Araştırmaları Dergisi 2 2 1–10.
IEEE
[1]Ş. Kılıç, “İngiltere ve Türkiye’deki Sınıflarda Mobil Teknolojiler Arasındaki Farklılıklar”, AEAD, c. 2, sy 2, ss. 1–10, Eki. 2017, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA66NN45LZ
ISNAD
Kılıç, Şafak. “İngiltere ve Türkiye’deki Sınıflarda Mobil Teknolojiler Arasındaki Farklılıklar”. Academia Eğitim Araştırmaları Dergisi 2/2 (01 Ekim 2017): 1-10. https://izlik.org/JA66NN45LZ.
JAMA
1.Kılıç Ş. İngiltere ve Türkiye’deki Sınıflarda Mobil Teknolojiler Arasındaki Farklılıklar. AEAD. 2017;2:1–10.
MLA
Kılıç, Şafak. “İngiltere ve Türkiye’deki Sınıflarda Mobil Teknolojiler Arasındaki Farklılıklar”. Academia Eğitim Araştırmaları Dergisi, c. 2, sy 2, Ekim 2017, ss. 1-10, https://izlik.org/JA66NN45LZ.
Vancouver
1.Şafak Kılıç. İngiltere ve Türkiye’deki Sınıflarda Mobil Teknolojiler Arasındaki Farklılıklar. AEAD [Internet]. 01 Ekim 2017;2(2):1-10. Erişim adresi: https://izlik.org/JA66NN45LZ