TR
EN
Bilim ve Sanat Merkezlerine Devam Eden
Öz
Bu araştırmada, Denizli Bilim ve Sanat Merkezine (BİLSEM) devam eden üstün yetenekli öğrencilerin fen tutumlarının; öğrencilerin cinsiyeti, öğrenme stilleri ve ailelerinin eğitim düzeyi gibi değişkenlere bağlı olarak incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın örneklemini 2010–2011 eğitim-öğretim yılında Denizli Bilsem devam eden 34 ilköğretim öğrencisi oluşturmaktadır. Öğrencilerin fene karşı tutumları belirlemek için Köse (2004) tarafından geliştirilen “Fen Tutum Ölçeği” kullanılmıştır. Verilerin analizinde, frekans, yüzde ve aritmetik ortalamalar için Mann-Whitney U ve varyans analizlerinde Kruskal Wallis H analiz tekniklerinden yararlanılmıştır. Analiz sonuçları öğrencilerin fene karşı tutumlarının cinsiyet, öğrenme stili ve aile eğitim düzeyine göre farklılık göstermektedir
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Akarsu, F. (2001).Üstün yetenekli çocuklar. Ankara: Eduser Yayınları
- Aşkar, P. ve Akkoyunlu, B. (1993). Kolb öğrenme stili envanteri. Eğitim ve Bilim, 87, 37-47.
- Çakır, N. K., Şenler, B., Taşkın, B. G. (2007). İlköğretim II. kademe öğrencilerinin fen bilgisi dersine yönelik tutumlarının belirlenmesi, Türk Eğitim Bilimleri Dergisi, 5 (4), 637-655.
- Dağlıoğlu, E. (2004), Üstün Yetenekli çocuklar bildiriler kitabı. A. Kulaksızoğlu, A. E. Bilgili, M. R. Şirin (eds), 1. Üstün Yetenekli Çocuklar Kongresi, 6 Eylül 2004-İstanbul: Bildiriler (s.75-84). İstanbul:Çocuk Vakfı Yayınları.
- Enç, M., Çağlar D., Özsoy, Y. (1975). Özel eğitime giriş Ankara: Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yayınları, Kalite Matbaası. Gardner, P. L. (1975). Attitudes to science, Studies in Science Education, 2 (1),1-41.
- Genç, M. 2001, İlköğretim ikinci kademedeki öğrencilerin fen bilgisi dersine karşı tutumlarının değerlendirilmesi, (Yayımlanmamış yüksek lisans tezi), Celal Bayar Üniversitesi, Manisa.
- Gökdere, M. & Küçük, M.. (2003a). Üstün Yetenekli Çocukların Fen Eğitimindeki Durum: Türkiye Örneklemi. Kuram ve Uygulamada Eğitim Bilimleri Dergisi, 3 (1), 101 124.
- Gökdere M. Küçük M. ve Çepni, S. (2003b). Gifted science education in turkey: gifted teachers’ selection, perspectives and needs. Asia- Pacific Forum on Science Learning and Teaching. 4 (2).1-8.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
23 Temmuz 2016
Gönderilme Tarihi
23 Temmuz 2016
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2011 Sayı: 4
APA
Öğrencilerin, Ü. Y., & Bilen, K. (2016). Bilim ve Sanat Merkezlerine Devam Eden. Eğitim Ve İnsani Bilimler Dergisi: Teori Ve Uygulama, 4, 43-54. https://izlik.org/JA53KB84AD
AMA
1.Öğrencilerin ÜY, Bilen K. Bilim ve Sanat Merkezlerine Devam Eden. EİBD. 2016;(4):43-54. https://izlik.org/JA53KB84AD
Chicago
Öğrencilerin, Üstün Yetenekli, ve KADİR Bilen. 2016. “Bilim ve Sanat Merkezlerine Devam Eden”. Eğitim Ve İnsani Bilimler Dergisi: Teori Ve Uygulama, sy 4: 43-54. https://izlik.org/JA53KB84AD.
EndNote
Öğrencilerin ÜY, Bilen K (01 Temmuz 2016) Bilim ve Sanat Merkezlerine Devam Eden. Eğitim Ve İnsani Bilimler Dergisi: Teori Ve Uygulama 4 43–54.
IEEE
[1]Ü. Y. Öğrencilerin ve K. Bilen, “Bilim ve Sanat Merkezlerine Devam Eden”, EİBD, sy 4, ss. 43–54, Tem. 2016, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA53KB84AD
ISNAD
Öğrencilerin, Üstün Yetenekli - Bilen, KADİR. “Bilim ve Sanat Merkezlerine Devam Eden”. Eğitim Ve İnsani Bilimler Dergisi: Teori Ve Uygulama. 4 (01 Temmuz 2016): 43-54. https://izlik.org/JA53KB84AD.
JAMA
1.Öğrencilerin ÜY, Bilen K. Bilim ve Sanat Merkezlerine Devam Eden. EİBD. 2016;:43–54.
MLA
Öğrencilerin, Üstün Yetenekli, ve KADİR Bilen. “Bilim ve Sanat Merkezlerine Devam Eden”. Eğitim Ve İnsani Bilimler Dergisi: Teori Ve Uygulama, sy 4, Temmuz 2016, ss. 43-54, https://izlik.org/JA53KB84AD.
Vancouver
1.Üstün Yetenekli Öğrencilerin, KADİR Bilen. Bilim ve Sanat Merkezlerine Devam Eden. EİBD [Internet]. 01 Temmuz 2016;(4):43-54. Erişim adresi: https://izlik.org/JA53KB84AD