BibTex RIS Kaynak Göster

EXAMINING EIGHTH GRADE STUDENTS' CONCEPTIONS OF NUMBER AND NUMBER SETS

Yıl 2015, Cilt: 4 Sayı: 8, - , 01.08.2015

Öz

Number concept which plays a major role in the structuring of human cognitive, has contributed greatly to the development of civilization since ancient times. Number concept is one of the hallmarks of the ability of human knowledge and understanding. The aim of this study was to identify eighth grade students' conceptions of number and numbers sets. In the research, as data collection tool, a questionnaire consisting of open-ended questions was designed and administered to 62 students. In the determination of questions, the secondary school mathematics curriculum, the relevant literature and the researcher's teaching experiences were utilized. The obtained data were analysed by using content analysis which is a qualitative analysis method. According to the results of the study, the students' number concept was very strongly associated with the writing style of numbers. In this context, for a large part of them, only numbers with comma were decimal, fractions were rational and radical numbers were irrational. Further, their knowledge on number sets and the relationship with each other was very limited.

SEKİZİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SAYI VE SAYI KÜMELERİYLE İLGİLİ KAVRAYIŞLARININ İNCELENMESİ

Yıl 2015, Cilt: 4 Sayı: 8, - , 01.08.2015

Öz

İnsanın bilişsel yapılanmasında büyük rol oynayan sayı kavramı, çağlardan bu yana uygarlığın gelişimine büyük katkılar sağlamıştır. Sayı kavramı, insanın bilme ve anlama yeteneğinin ayırıcı özelliklerinden biridir. Bu çalışmanın amacı, 8. sınıf öğrencilerinin sayı ve sayı kümeleriyle ilgili kavrayışlarını ortaya koymaktır. Araştırmada veri toplama aracı olarak açık uçlu sorulardan oluşan bir anket hazırlanmış ve 62 öğrenciye uygulanmıştır. Anket sorularının belirlenmesinde, ortaokul matematik dersi programından, ilgili literatürden ve araştırmacının öğretmenlik deneyimlerinden yararlanılmıştır. Araştırma kapsamında elde edilen veriler bir nitel analiz yöntemi olan içerik analizi kullanarak analiz edilmiştir. Öğrencilerin sorulara verdikleri cevapların tümü incelenmiş ve kategoriler belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, öğrencilerin sayı kavramı sayıların yazılış biçimleriyle çok sıkı bir ilişki içindedir. Bu bağlamda, öğrencilerin büyük bir bölümü için, sadece virgüllü sayılar ondalık, kesirli sayılar rasyonel ve köklü sayılar irrasyoneldir. Ayrıca, öğrencilerin sayı kümeleri ve bunların birbiriyle olan ilişkileri konusundaki bilgileri çok yetersizdir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Eğitim Bilimleri
Yazarlar

Savaş Baştürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 4 Sayı: 8

Kaynak Göster

APA Baştürk, S. (2015). SEKİZİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SAYI VE SAYI KÜMELERİYLE İLGİLİ KAVRAYIŞLARININ İNCELENMESİ. Elektronik Eğitim Bilimleri Dergisi, 4(8).