BibTex RIS Kaynak Göster

DETERMINATION OF THE SOCIAL SKILLS LEVEL OF FINE ARTS TEACHER CANDIDATES

Yıl 2013, Cilt: 2 Sayı: 3, - , 01.03.2013

Öz

Social Skills have important roles in an individual's life. Because they facilitate communication with other persons. It is inevitable for some occupation groups the need for having social skills. One of these occupation groups is profession of teaching. Because relations between student and teacher in the class, constitute the learning and education basis. In this study has been quest an answer for question of "How is the social skills level of fine arts teacher candidates that are the future's art educators?". The 3rd grade students (n=32+42=74) that study in the Music and Art Education programs of Karadeniz Technical University, constitute the universe of the study. This research is a survey. As a data collection tool, for determine of students' social skills level, Social Skills Inventory (SSI) that has been improved by Riggio, (1989) and adapted to Turkish by Yüksel, (1997), has been used. Obtained data has been statistically analyzed by SPSS software program. At the end of study, the level of music and art teacher candidates' social skills have been determined, compared and some suggestions have been made according to the research results.

GÜZEL SANATLAR ÖĞRETMENİ ADAYLARININ SOSYAL BECERİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ

Yıl 2013, Cilt: 2 Sayı: 3, - , 01.03.2013

Öz

Sosyal beceriler bireyin yaşamında önemli bir role sahiptir. Çünkü diğer insanlarla iletişimde bulunmayı kolaylaştırıcı önemli bir özelliktir. Bazı meslek grupları için sosyal becerilere sahip olma ihtiyacı kaçınılmazdır. Bu meslek gruplarından birisi de öğretmenlik mesleğidir. Çünkü sınıfta öğretmen ile öğrenci arasındaki ilişkiler, öğrenmenin ve eğitimin temelini oluşturur. Bu çalışmada, geleceğin sanat eğitimcileri olan "güzel sanatlar öğretmeni adaylarının sosyal beceri düzeyleri nasıldır?" sorusuna cevap aranmıştır. Çalışmaya, Karadeniz Teknik Üniversitesi Müzik Eğitimi ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dallarında öğrenim görmekte olan 3. sınıf öğrencileri (n=32+42=74) katılmışlardır. Araştırma genel tarama modelindedir. Veri toplama aracı olarak öğrencilerin sosyal beceri düzeylerini belirlemede Riggio (1989) tarafından geliştirilen ve Yüksel(1997) tarafından Türkçeye uyarlanmış olan Sosyal Beceri Envanteri (SSI) kullanılmıştır. Elde edilen veriler SPSS programı ile istatistik analiz yapılmıştır. Araştırma sonucunda müzik ve resim öğretmeni adaylarının sosyal beceri düzeyleri belirlenmiş, karşılaştırılmış ve sonuçlara göre bazı önerilerde bulunulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Eğitim Bilimleri
Yazarlar

İşıl Güneş Modiri Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 2 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Modiri, İ. G. (2013). GÜZEL SANATLAR ÖĞRETMENİ ADAYLARININ SOSYAL BECERİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ. Elektronik Eğitim Bilimleri Dergisi, 2(3).