Her koruma tespitle başlar. Dağıtık servis engelleme (DDoS) saldırıları, ağları veya bilgisayarlara yoğun kullanım sonucunda verdikleri servisi engellenmektedirler. Günümüzde bilgisayarlardaki yazılımsal ve donanımsal gelişmelere rağmen, kısa bir zaman dilimi DDoS ataklarının kötücül etkilerini gerçekleştirmesi için yeterli olmaktadır. Bu sebepten ötürü DDos saldırılarını engellemek için gerçek zamanlı bir tespit ve koruma sistemine ihtiyaç duyulmaktadır. Geleneksel ağ tabanlı koruma sistemleri uygulama katmanı DDoS ataklarına karşı güvenlik sağlayamamaktadır. Bu çalışmada, HTTP tabanlı DDoS ataklarını tespit etmek ve sistemi korumak için ddosdaps4web isimli DDoS tespit ve koruma sistemi öne sürülmüştür. ddosdaps4web üç servisten faydalanmaktadır: (1) Tüm HTTP isteklerinin depolanıp, istek başlıklarından detaylı analiz için bilgi çıkartımı yapılmasını sağlayan depolama servisi, (2) her dakika çalışan ve ön tanımlı istek limitlerine göre kötücül istekleri tespit etmeyi sağlayan izleme servisi, ve (3) gelen bütün istekleri keserek, oluşturulan kurallara göre kötücül olanları devre dışı bırakan durdurucu servisi. ddosdaps4web rastgele oluşturulmuş 10000 HTTP isteği üzerinden test edilerek DDoS doğru tespit oranı %94 olarak bulunmuştur.
Servis engelleme dağıtık servis engelleme güvenlik web HTTP DoS DDoS
Protection starts with detection. Distributed denial of service (DDoS) attacks flood networks or computers in order to deny their services. Due to advances in the modern computers in terms of hardware and software, a small amount of time is enough to complete their malicious actions. Therefore, a real-time detection and protection is required in order to prevent DDoS attacks. Traditional network based protection systems are not able to provide a security for application layer DDoS attacks. In this paper, we propose a DDoS detection and protection system namely ddosdaps4web in order to detect and protect the system from HTTP based DDoS attacks. ddosdaps4web uses three services: (1) Storage service stores all HTTP requests and extracts information from request headers for further analysis, (2) Monitoring service runs every minute to detect malicious requests through predefined request limits and constructs rules in order to prevent current and upcoming attacks, and (3) Interceptor service filters all incoming requests to eliminate malicious ones through the constructed rules. ddosdaps4web is evaluated by randomly generated 10000 HTTP requests and its accuracy is calculated as 94%.
Denial of Service Distributed Denial of Service Security Web HTTP DoS DDoS
Diğer ID | JA79BU99DH |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Şubat 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 32 Sayı: 1 |
✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.