Three pepper genotypes (resistant PM-702, susceptible Kahramanmaraş- Hot (KM-Hot) and Demre-8) with, different resistance to Phytophthora capsici were inoculated with different concentration of zoospores (102, 103 and 104 zoospore/ml) to analyze of peroxidase (EC 1.11.1.7) activity, phenolic compounds and MDA (Malondialdehyde) which is a product of lipid peroxidation. Samples were collected from the roots of three pepper genotypes on the 6th days after infection. Important differences were observed in peroxidase activity with respect to zoospore concentration and type of pepper genotypes. Activity of peroxidase was increased in inoculated roots of resistant PM-702 genotype and the highest peroxidase activity in non-infected (control) roots was recorded in resistant genotype PM-702. Although, phenolic compounds were increased in PM-702 and KM-Hot in relation to inoculum concentrations. It was decreased in Demre-8 genotype. When all three pepper genotypes were compared in terms of MDA content on roots. Amount of MDA in the roots of DEM-8 genotype was significantly higher than those of PM-702 and KM-Hot genotypes (P<0.01).
Phytophthora capsici’ye dayanıklılıkları faklı olan üç biber genotipi [dayanıklı PM-702, duyarlı Kahramanmaraş-Acı (KM-Acı) ve Demre-8] peroksidaz (EC 1.11.1.7) aktivitesini, fenolik bileşikler ve bir lipid peroksidasyon ürünü olan MDA (malondialdehit)’yı analiz etmek için farklı zoospor konsantrasyonları (102, 103 ve 104 zoospor/ml) ile inokule edilmiştir. Enfeksiyondan sonra altıncı günde biber genotiplerinin köklerinde zoospor konsantrasyonlarına bağlı olarak peroksidaz aktivitesinde önemli farklılıklar gözlenmiştir. İnokule edilen dayanıklı PM-702 genotipinde peroksidaz aktivitesi artmış ve kontrol gruplarındaki en yüksek peroksidaz aktivitesi dayanıklı PM-702 genotipinde saptanmıştır (P
Diğer ID | JA79UG84AV |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 28 Sayı: 5 |
✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.