BibTex RIS Kaynak Göster

FARKLI ISIL GÜÇLERDEKİ KAZANLARDA YANMA VE EMİSYON DAVRANIŞININ ARAŞTIRILMASI

Yıl 2002, Cilt: 18 Sayı: 1, 18 - 27, 01.06.2002

Öz

Bu makalede; hava fazlalık katsayısının yanma verimi ve emisyonlara etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. İki farklı yakıt, üç farklı sıvı yakıt kazanında yakılmış ve duman kanalından değişik radyal uzaklıklarda kazan yanma verimleri ve emisyon davranışları deneysel olarak incelenmiştir. Yapılan çalışmalar ile çok sayıda deneysel veriler elde edilmiştir. Hava fazlalık değeri arttıkça NOX emisyonunun genellikle azaldığı, SO2 emisyonun fazla değişmediği görülmüştür. Hava fazlalık değeri arttıkça CO emisyonunun ve ısıl verimin azaldığı görülmüştür. Ayrıca SO2 emisyonunun yakıttaki kükürt miktarına bağlı olarak değiştiği görülmüştür

INVESTIGATIONS OF COMBUSTION AND EMISSION BEHAVIOUR OF THE BOILERS WITH DIFFERENT POWER

Yıl 2002, Cilt: 18 Sayı: 1, 18 - 27, 01.06.2002

Öz

The aim of study is to determine the effect of excess-air level on combustion efficiency and emissions. Two different fuel are burned in three various liquid fuel boiler. Combustion performance and emission behaviours are experimentally investigated at different radial distance from boiler-flue connection section. Wide range of experimental results have been obtained from this study. It is shown that NOX emission is generally decreased when excess-air level is increased. It is also shown that CO emission and thermal efficiency are decreased when excess-air level is increased. The increased of SO2emission is found to depend on the amount of sulfur in the fuel

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA83JD98CP
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa İlbaş Bu kişi benim

İlker Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 18 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA İlbaş, M., & Yılmaz, İ. (2002). FARKLI ISIL GÜÇLERDEKİ KAZANLARDA YANMA VE EMİSYON DAVRANIŞININ ARAŞTIRILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, 18(1), 18-27.
AMA İlbaş M, Yılmaz İ. FARKLI ISIL GÜÇLERDEKİ KAZANLARDA YANMA VE EMİSYON DAVRANIŞININ ARAŞTIRILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. Haziran 2002;18(1):18-27.
Chicago İlbaş, Mustafa, ve İlker Yılmaz. “FARKLI ISIL GÜÇLERDEKİ KAZANLARDA YANMA VE EMİSYON DAVRANIŞININ ARAŞTIRILMASI”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 18, sy. 1 (Haziran 2002): 18-27.
EndNote İlbaş M, Yılmaz İ (01 Haziran 2002) FARKLI ISIL GÜÇLERDEKİ KAZANLARDA YANMA VE EMİSYON DAVRANIŞININ ARAŞTIRILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 18 1 18–27.
IEEE M. İlbaş ve İ. Yılmaz, “FARKLI ISIL GÜÇLERDEKİ KAZANLARDA YANMA VE EMİSYON DAVRANIŞININ ARAŞTIRILMASI”, Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 18, sy. 1, ss. 18–27, 2002.
ISNAD İlbaş, Mustafa - Yılmaz, İlker. “FARKLI ISIL GÜÇLERDEKİ KAZANLARDA YANMA VE EMİSYON DAVRANIŞININ ARAŞTIRILMASI”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 18/1 (Haziran 2002), 18-27.
JAMA İlbaş M, Yılmaz İ. FARKLI ISIL GÜÇLERDEKİ KAZANLARDA YANMA VE EMİSYON DAVRANIŞININ ARAŞTIRILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2002;18:18–27.
MLA İlbaş, Mustafa ve İlker Yılmaz. “FARKLI ISIL GÜÇLERDEKİ KAZANLARDA YANMA VE EMİSYON DAVRANIŞININ ARAŞTIRILMASI”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 18, sy. 1, 2002, ss. 18-27.
Vancouver İlbaş M, Yılmaz İ. FARKLI ISIL GÜÇLERDEKİ KAZANLARDA YANMA VE EMİSYON DAVRANIŞININ ARAŞTIRILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2002;18(1):18-27.

✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.