BibTex RIS Kaynak Göster

EKG İŞARETLERİ İLE KALP SESLERİNİN EŞZAMANLI ALINMASI İÇİN ÖLÇÜM DÜZENEĞİ

Yıl 2002, Cilt: 18 Sayı: 1, 28 - 33, 01.06.2002

Öz

Bu çalışmada kalp seslerinin EKG işaretleri ile birlikte eşzamanlı olarak alınması için bir enstrümantasyon sistemi tasarlanmıştır. Donanımın amacı kalp kapağı fonksiyonsuzluğu olan hastalardan kalbe ait ses ve EKG bilgilerinin alınarak bilgisayara aktarılması ve görüntülenmesini sağlamaktır. Kalp seslerinin alınabilmesi için ortamdan yalıtılmış kapasitif bir dönüştürücü kullanılmıştır. EKG işaretleri ise yüzey elektrotları ile alınmıştır. Her iki işaret de ayrı ayrı kuvvetlendirme ve filtreleme bölümlerinden geçirilmiştir. Elde edilen kalp sesi ve EKG bilgileri tasarlanan bir Giriş/Çıkış kartı aracılığıyla sayısal forma dönüştürülerek bilgisayara aktarılmaktadır. Ayrıca elde edilen ses, EKG ve hastaya ait çeşitli bilgilerin görüntülenebilmesi, işlenebilmesi ve kaydedilebilmesi için Delphi programında yazılmış bir yazılım oluşturulmuştur. Yapılan bu çalışmayla hasta ses bilgilerinin dinlenerek değil, görsel olarak değerlendirilmesine imkan sağlanmıştır

INSTRUMENTATION FOR SYNCHRONOUS ACQUIRING OF ECG SIGNALS TOGETHER HEART SOUNDS

Yıl 2002, Cilt: 18 Sayı: 1, 28 - 33, 01.06.2002

Öz

In this study, it was designed the instrumentation system which provided image of heart sounds synchronous ECG signals. Purpose of this system hardware has been provided to monitorize and transfer to computer of heart sounds and ECG signals acquired with from patients heart valve dysfunctions. The capacitive transducer insulated from its surrounding has been used in order to take heart sounds. ECG signals have been taken by surface electrode. ECG signals and heart sounds have been amplificated and filtered separately. In following process, these signals have been transferred to computer by converting digital form via designed I/O card. Also, the software in Delphi packet has been formed in order to record, processing and monitorize to the sounds, ECG signals and various information belong to patients. In this way, the stored sound data have been demonstrated in graphics mode as alternative method instead of heart sounds listening method

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA83JF44RR
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Semra Kemaloğlu Bu kişi benim

Sadık Kara Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 18 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kemaloğlu, S., & Kara, S. (2002). EKG İŞARETLERİ İLE KALP SESLERİNİN EŞZAMANLI ALINMASI İÇİN ÖLÇÜM DÜZENEĞİ. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, 18(1), 28-33.
AMA Kemaloğlu S, Kara S. EKG İŞARETLERİ İLE KALP SESLERİNİN EŞZAMANLI ALINMASI İÇİN ÖLÇÜM DÜZENEĞİ. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. Haziran 2002;18(1):28-33.
Chicago Kemaloğlu, Semra, ve Sadık Kara. “EKG İŞARETLERİ İLE KALP SESLERİNİN EŞZAMANLI ALINMASI İÇİN ÖLÇÜM DÜZENEĞİ”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 18, sy. 1 (Haziran 2002): 28-33.
EndNote Kemaloğlu S, Kara S (01 Haziran 2002) EKG İŞARETLERİ İLE KALP SESLERİNİN EŞZAMANLI ALINMASI İÇİN ÖLÇÜM DÜZENEĞİ. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 18 1 28–33.
IEEE S. Kemaloğlu ve S. Kara, “EKG İŞARETLERİ İLE KALP SESLERİNİN EŞZAMANLI ALINMASI İÇİN ÖLÇÜM DÜZENEĞİ”, Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 18, sy. 1, ss. 28–33, 2002.
ISNAD Kemaloğlu, Semra - Kara, Sadık. “EKG İŞARETLERİ İLE KALP SESLERİNİN EŞZAMANLI ALINMASI İÇİN ÖLÇÜM DÜZENEĞİ”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 18/1 (Haziran 2002), 28-33.
JAMA Kemaloğlu S, Kara S. EKG İŞARETLERİ İLE KALP SESLERİNİN EŞZAMANLI ALINMASI İÇİN ÖLÇÜM DÜZENEĞİ. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2002;18:28–33.
MLA Kemaloğlu, Semra ve Sadık Kara. “EKG İŞARETLERİ İLE KALP SESLERİNİN EŞZAMANLI ALINMASI İÇİN ÖLÇÜM DÜZENEĞİ”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 18, sy. 1, 2002, ss. 28-33.
Vancouver Kemaloğlu S, Kara S. EKG İŞARETLERİ İLE KALP SESLERİNİN EŞZAMANLI ALINMASI İÇİN ÖLÇÜM DÜZENEĞİ. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2002;18(1):28-33.

✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.