BibTex RIS Kaynak Göster

KAYSERİ’DE ISO 9000 KGS BELGESİNE SAHİP KURULUŞLARIN PROFİLİNİN ÇIKARTILMASI VE TÜRKİYE ÖRNEĞİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI

Yıl 2002, Cilt: 18 Sayı: 1, 51 - 62, 01.06.2002

Öz

Kuruluşlar yaşamlarını sürdürebilmek için ürünlerini, küreselleşmenin getirdiği rekabet koşullarını dikkate alarak en iyi şekilde müşterilerine sunmak zorundadırlar. Bu açıdan, kuruluşlar ve müşteriler tarafından kalite yönetim sistemleri içerisinde ISO 9000 kalite güvence sistemi (KGS) dikkati çekmektedir. Dolayısıyla bu sistemin, kuruluşlarca algılanma, uygulanma ve geliştirilme süreçlerinin incelenmeye değer bir konu olma özelliğini korumaktadır. Bu amaçla Kayseri’de ISO 9000 KGS belgesine sahip olan kuruluşların profilini belirlemek için bir anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma, daha önce Kayseri’de ve Türkiye genelinde yapılan çalışmaların sonuçları ile karşılaştırılmıştır. Elde edilen bulgular tartışılarak, ISO 9000 KGS’i üzerinde çalışan ve çalışmayı planlayan kuruluşlara ışık tutacak önemli sonuçlar elde edilmiştir

COMPILING OF COMPANIES POSSESING ISO 9000 KGS CERTIFICATES IN KAYSERI AND A COMPARISON WITH THE TURKEY EXAMPLE

Yıl 2002, Cilt: 18 Sayı: 1, 51 - 62, 01.06.2002

Öz

In order to survive, companies have to do their best presentation of products to their customers while considering the requirements of global competiton. Companies and customers have paid an attention to ISO 9000 system within the quality management systems. Therefore, this system, its perceptions, applications and development by companies are worth to investigate. In this research, a questionnaire was formed to determine the profiles of ISO – certified companies in Kayseri. The results of this survey are compared with two different literature survey results, obtained from Kayseri and Turkey, by using statistical techniques. Important conclusions are obtained to guide the certified or planning to be certified companies by discussing survey results

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA83JK26JK
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fazıl Canbulut

Lale Özbakır Bu kişi benim

Erdal Canıyılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 18 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Canbulut, F., Özbakır, L., & Canıyılmaz, E. (2002). KAYSERİ’DE ISO 9000 KGS BELGESİNE SAHİP KURULUŞLARIN PROFİLİNİN ÇIKARTILMASI VE TÜRKİYE ÖRNEĞİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, 18(1), 51-62.
AMA Canbulut F, Özbakır L, Canıyılmaz E. KAYSERİ’DE ISO 9000 KGS BELGESİNE SAHİP KURULUŞLARIN PROFİLİNİN ÇIKARTILMASI VE TÜRKİYE ÖRNEĞİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. Haziran 2002;18(1):51-62.
Chicago Canbulut, Fazıl, Lale Özbakır, ve Erdal Canıyılmaz. “KAYSERİ’DE ISO 9000 KGS BELGESİNE SAHİP KURULUŞLARIN PROFİLİNİN ÇIKARTILMASI VE TÜRKİYE ÖRNEĞİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 18, sy. 1 (Haziran 2002): 51-62.
EndNote Canbulut F, Özbakır L, Canıyılmaz E (01 Haziran 2002) KAYSERİ’DE ISO 9000 KGS BELGESİNE SAHİP KURULUŞLARIN PROFİLİNİN ÇIKARTILMASI VE TÜRKİYE ÖRNEĞİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 18 1 51–62.
IEEE F. Canbulut, L. Özbakır, ve E. Canıyılmaz, “KAYSERİ’DE ISO 9000 KGS BELGESİNE SAHİP KURULUŞLARIN PROFİLİNİN ÇIKARTILMASI VE TÜRKİYE ÖRNEĞİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI”, Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 18, sy. 1, ss. 51–62, 2002.
ISNAD Canbulut, Fazıl vd. “KAYSERİ’DE ISO 9000 KGS BELGESİNE SAHİP KURULUŞLARIN PROFİLİNİN ÇIKARTILMASI VE TÜRKİYE ÖRNEĞİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 18/1 (Haziran 2002), 51-62.
JAMA Canbulut F, Özbakır L, Canıyılmaz E. KAYSERİ’DE ISO 9000 KGS BELGESİNE SAHİP KURULUŞLARIN PROFİLİNİN ÇIKARTILMASI VE TÜRKİYE ÖRNEĞİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2002;18:51–62.
MLA Canbulut, Fazıl vd. “KAYSERİ’DE ISO 9000 KGS BELGESİNE SAHİP KURULUŞLARIN PROFİLİNİN ÇIKARTILMASI VE TÜRKİYE ÖRNEĞİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 18, sy. 1, 2002, ss. 51-62.
Vancouver Canbulut F, Özbakır L, Canıyılmaz E. KAYSERİ’DE ISO 9000 KGS BELGESİNE SAHİP KURULUŞLARIN PROFİLİNİN ÇIKARTILMASI VE TÜRKİYE ÖRNEĞİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2002;18(1):51-62.

✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.