BibTex RIS Kaynak Göster

THE USE OF NEURAL NETWORK TECHNIQUES FOR MULTIUSER DETECTION IN CODE DIVISION MULTIPLE ACCESS

Yıl 2001, Cilt: 17 Sayı: 1, 9 - 21, 01.06.2001

Öz

In this study, multiuser detection in CDMA using artificial neural networks (ANN) ,which are found in the literature,are introduced. The performances of the multiuser detectors using artificial neural networks are compared with the classical multiuser detectors. It is seen that signal power in receivers that use ANN is not important while signal power in classical receivers is important, so they are not effected by the near-far problem. Furthermore, lower bit error rate is obtained and the calculations take shorter time

YAPAY SİNİR AĞLARININ KOD BÖLMELİ ÇOKLU ERİŞİMDE ÇOK KULLANICILI SEZME İÇİN KULLANILMASI

Yıl 2001, Cilt: 17 Sayı: 1, 9 - 21, 01.06.2001

Öz

Bu çalışmada literatürde bulunan, kod bölmeli çoklu erişimde çok kullanıcılı sezme işleminde yapay sinir ağları (YSA)’nın kullanıldığı çalışmalar tanıtılmıştır. Yapay sinir ağlarını kullanan çok kullanıcılı alıcılar ile geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilen çok kullanıcılı alıcıların performansları karşılaştırılmıştır. Geleneksel yöntemlerde sinyal gücü önemli olurken, YSA’nın kullanıldığı alıcılarda sinyal gücünün önemli olmadığı,böylece yakın-uzak probleminden etkilenmediği görülmüştür. Ayrıca,daha düşük bit hata oranı elde edilmekte ve hesaplamalar da kısa sürmektedir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA83KA74ZK
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Necmi Taşpınar Bu kişi benim

Yalçın Işık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 17 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Taşpınar, N., & Işık, Y. (2001). YAPAY SİNİR AĞLARININ KOD BÖLMELİ ÇOKLU ERİŞİMDE ÇOK KULLANICILI SEZME İÇİN KULLANILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, 17(1), 9-21.
AMA Taşpınar N, Işık Y. YAPAY SİNİR AĞLARININ KOD BÖLMELİ ÇOKLU ERİŞİMDE ÇOK KULLANICILI SEZME İÇİN KULLANILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. Haziran 2001;17(1):9-21.
Chicago Taşpınar, Necmi, ve Yalçın Işık. “YAPAY SİNİR AĞLARININ KOD BÖLMELİ ÇOKLU ERİŞİMDE ÇOK KULLANICILI SEZME İÇİN KULLANILMASI”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 17, sy. 1 (Haziran 2001): 9-21.
EndNote Taşpınar N, Işık Y (01 Haziran 2001) YAPAY SİNİR AĞLARININ KOD BÖLMELİ ÇOKLU ERİŞİMDE ÇOK KULLANICILI SEZME İÇİN KULLANILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 17 1 9–21.
IEEE N. Taşpınar ve Y. Işık, “YAPAY SİNİR AĞLARININ KOD BÖLMELİ ÇOKLU ERİŞİMDE ÇOK KULLANICILI SEZME İÇİN KULLANILMASI”, Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 17, sy. 1, ss. 9–21, 2001.
ISNAD Taşpınar, Necmi - Işık, Yalçın. “YAPAY SİNİR AĞLARININ KOD BÖLMELİ ÇOKLU ERİŞİMDE ÇOK KULLANICILI SEZME İÇİN KULLANILMASI”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 17/1 (Haziran 2001), 9-21.
JAMA Taşpınar N, Işık Y. YAPAY SİNİR AĞLARININ KOD BÖLMELİ ÇOKLU ERİŞİMDE ÇOK KULLANICILI SEZME İÇİN KULLANILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2001;17:9–21.
MLA Taşpınar, Necmi ve Yalçın Işık. “YAPAY SİNİR AĞLARININ KOD BÖLMELİ ÇOKLU ERİŞİMDE ÇOK KULLANICILI SEZME İÇİN KULLANILMASI”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 17, sy. 1, 2001, ss. 9-21.
Vancouver Taşpınar N, Işık Y. YAPAY SİNİR AĞLARININ KOD BÖLMELİ ÇOKLU ERİŞİMDE ÇOK KULLANICILI SEZME İÇİN KULLANILMASI. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2001;17(1):9-21.

✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.