BibTex RIS Kaynak Göster

GENEL PAKET RADYO SERVİSİ (GPRS) YAPISI, PROTOKOLLERİ VE KAYNAK YÖNETİMİ

Yıl 2001, Cilt: 17 Sayı: 1, 22 - 42, 01.06.2001

Öz

Genel Paket Radyo Servisi (GPRS), paket veri ağlarına kablosuz erişimi basitleştiren ve hızlandıran GSM için yeni bir taşıyıcı hizmetidir. Harici paket veri ağları ile gezgin istasyonlar arasında kullanıcı veri paketlerini transfer etmek için paket radyo prensibini kullanır. Paket anahtarlamalı metodu kullandığı için devre anahtarlamalı metodu kullanan geleneksel GSM’e göre oldukça hızlıdır ve transfer edilen veri miktarına göre ücretlendirildiğinden GSM’e göre oldukça ucuzdur. Bu makalede, literatürde bulunan çalışmalardan faydalanarak GPRS protokol yapısı, oturum yönetimi, hareketlilik yönetimi, yönlendirme, kanal kodlama gibi kaynak yönetimi konuları incelenmiş ve GPRS ile IP ağları arasındaki etkileşim tanıtılmıştır

GENERAL PACKET RADIO SERVICE (GPRS) ARCHITECTURE, PROTOCOLS AND RESOURCE MANAGEMENT

Yıl 2001, Cilt: 17 Sayı: 1, 22 - 42, 01.06.2001

Öz

GPRS is a new bearer service for GSM that improves and simplifies wireless access to packet data networks. Packet radio principle is used to transfer data packets between external data networks and mobile stations. It is faster than conventional GSM because it uses packet switching method and because it is billed according to the amount of transferred data, it is cheaper than GSM. In this paper, it is investigated GPRS protocol structure, source management such as session management, mobility management, routing, channel coding and it is introduced the interaction between GPRS and IP networks by using the studies in the literature

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA83KC89JZ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Necmi Taşpınar Bu kişi benim

Yılmaz Koçak Bu kişi benim

M. Akif Sabah Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 17 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Taşpınar, N., Koçak, Y., & Sabah, M. A. (2001). GENEL PAKET RADYO SERVİSİ (GPRS) YAPISI, PROTOKOLLERİ VE KAYNAK YÖNETİMİ. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, 17(1), 22-42.
AMA Taşpınar N, Koçak Y, Sabah MA. GENEL PAKET RADYO SERVİSİ (GPRS) YAPISI, PROTOKOLLERİ VE KAYNAK YÖNETİMİ. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. Haziran 2001;17(1):22-42.
Chicago Taşpınar, Necmi, Yılmaz Koçak, ve M. Akif Sabah. “GENEL PAKET RADYO SERVİSİ (GPRS) YAPISI, PROTOKOLLERİ VE KAYNAK YÖNETİMİ”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 17, sy. 1 (Haziran 2001): 22-42.
EndNote Taşpınar N, Koçak Y, Sabah MA (01 Haziran 2001) GENEL PAKET RADYO SERVİSİ (GPRS) YAPISI, PROTOKOLLERİ VE KAYNAK YÖNETİMİ. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 17 1 22–42.
IEEE N. Taşpınar, Y. Koçak, ve M. A. Sabah, “GENEL PAKET RADYO SERVİSİ (GPRS) YAPISI, PROTOKOLLERİ VE KAYNAK YÖNETİMİ”, Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 17, sy. 1, ss. 22–42, 2001.
ISNAD Taşpınar, Necmi vd. “GENEL PAKET RADYO SERVİSİ (GPRS) YAPISI, PROTOKOLLERİ VE KAYNAK YÖNETİMİ”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 17/1 (Haziran 2001), 22-42.
JAMA Taşpınar N, Koçak Y, Sabah MA. GENEL PAKET RADYO SERVİSİ (GPRS) YAPISI, PROTOKOLLERİ VE KAYNAK YÖNETİMİ. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2001;17:22–42.
MLA Taşpınar, Necmi vd. “GENEL PAKET RADYO SERVİSİ (GPRS) YAPISI, PROTOKOLLERİ VE KAYNAK YÖNETİMİ”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 17, sy. 1, 2001, ss. 22-42.
Vancouver Taşpınar N, Koçak Y, Sabah MA. GENEL PAKET RADYO SERVİSİ (GPRS) YAPISI, PROTOKOLLERİ VE KAYNAK YÖNETİMİ. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2001;17(1):22-4.

✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.