BibTex RIS Kaynak Göster

ALKİL METAKRİLATLARIN GLİSİDİLMETAKRİLAT İLE KOPOLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU

Yıl 2001, Cilt: 17 Sayı: 1, 103 - 110, 01.06.2001

Öz

Bu çalışmada, glisidilmetakrilatın (GMA), 1,4-dioksan çözeltisinde 60°C'de benzoilperoksitin başlatıcı olarak kullanılmasıyla alkil metakrilatlar ile kopolimerleri hazırlandı. Kopolimerlerin yapısı FT-IR, 1H-NMR ve 13C-NMR teknikleriyle karakterize edildi. Kopolimerlerin çözünürlük parametreleri ve yoğunlukları sırasıyla titrasyon ve yüzdürme metotlarıyla belirlendi. Kopolimerlerin camsı geçiş sıcaklıkları ve molekül kütleleri DSC ve GPC ölçümleriyle belirlendi. TGA çalışmaları ile kopolimerlerin sıcaklıkla bozunmalarındaki depolimerizasyon aktivasyon enerjileri (Ea) hesaplandı

SYNTHESIS AND CHARACTERIZATION OF COPOLYMERS OF ALKYL METHACRYLATES WITH GLYCIDYL METHACRYLATE

Yıl 2001, Cilt: 17 Sayı: 1, 103 - 110, 01.06.2001

Öz

In this work, copolymers of glycidylmethacrylate (GMA) were prepared with alkyl methacrylates in 1,4-dioxane solution at 60°C by using benzoylperoxide as initiator. The structures of copolymers were characterized by FT-IR, 1H-NMR and 13C-NMR techniques . The solubility parameters and densities of copolymers were determined by titration and flotation methods, respectively. The glass transition temperatures and molecular mass of copolymers were determined by DSC and GPC measurements. The activation energies (Ea) on the thermal decomposition of copolymers were calculated by TGA studies

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA83KP82BZ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cengiz Soykan Bu kişi benim

Zülfiye İlter Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 17 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Soykan, C., & İlter, Z. (2001). ALKİL METAKRİLATLARIN GLİSİDİLMETAKRİLAT İLE KOPOLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, 17(1), 103-110.
AMA Soykan C, İlter Z. ALKİL METAKRİLATLARIN GLİSİDİLMETAKRİLAT İLE KOPOLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. Haziran 2001;17(1):103-110.
Chicago Soykan, Cengiz, ve Zülfiye İlter. “ALKİL METAKRİLATLARIN GLİSİDİLMETAKRİLAT İLE KOPOLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 17, sy. 1 (Haziran 2001): 103-10.
EndNote Soykan C, İlter Z (01 Haziran 2001) ALKİL METAKRİLATLARIN GLİSİDİLMETAKRİLAT İLE KOPOLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 17 1 103–110.
IEEE C. Soykan ve Z. İlter, “ALKİL METAKRİLATLARIN GLİSİDİLMETAKRİLAT İLE KOPOLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU”, Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 17, sy. 1, ss. 103–110, 2001.
ISNAD Soykan, Cengiz - İlter, Zülfiye. “ALKİL METAKRİLATLARIN GLİSİDİLMETAKRİLAT İLE KOPOLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 17/1 (Haziran 2001), 103-110.
JAMA Soykan C, İlter Z. ALKİL METAKRİLATLARIN GLİSİDİLMETAKRİLAT İLE KOPOLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2001;17:103–110.
MLA Soykan, Cengiz ve Zülfiye İlter. “ALKİL METAKRİLATLARIN GLİSİDİLMETAKRİLAT İLE KOPOLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 17, sy. 1, 2001, ss. 103-10.
Vancouver Soykan C, İlter Z. ALKİL METAKRİLATLARIN GLİSİDİLMETAKRİLAT İLE KOPOLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2001;17(1):103-10.

✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.