Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Overview of Crude Steel Production in Turkey and the World

Yıl 2016, Cilt: 32 Sayı: 2, 0 - 0, 01.09.2016

Öz

In this study, analysis of the steel sector  is aimed. By using the yearly steel production data obtained from the world steel Association  the acceleration rate and the situation of countries in industry is observed.  It was investigated whether there is a significant relation between the development level of countries and the steel production rates or not. For this purpose Anova method was used. According to the Anova results, there is no significant relation between production rates and the development level of countries. In addition, the countries producing steel are grouped according to their average production rates by performing clustering analysis. According to the results of the analysis; Turkey is located in the 9th cluster together with Belgium, Canada, France, Mexico, Poland, Spain and United Kingdom

Kaynakça

  • Referans1

Dünyada ve Türkiye’de Ham Çelik Üretimine Bakış

Yıl 2016, Cilt: 32 Sayı: 2, 0 - 0, 01.09.2016

Öz

Bu çalışmada çelik sektörünün analizi amaçlanmıştır. Dünya Çelik Birliği’nden yıllara göre çelik üretim rakamları elde edilerek, ülkelerdeki gelişimleri ve sektördeki durumları gözlenmiştir. Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri ve çelik üretim rakamları arasında anlamlı bir ilişki olup olmadığı Anova yöntemi ile araştırılmıştır. Anova sonuçlarına göre üretim rakamları ile gelişmişlik düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki bulunamamıştır. Ayrıca, çelik üretimi yapan ülkeler, ortalama üretim rakamlarına göre kümeleme analizi yapılarak gruplandırılmıştır. Analiz sonuçlarına göre; Türkiye 9. kümede, Belçika, Kanada, Fransa, Meksika, Polonya, İspanya ve İngiltere ile yer almıştır.

Kaynakça

  • Referans1
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Konular Mühendislik
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Filliz Ersöz Bu kişi benim

Taner Ersöz Bu kişi benim

İpek Nur Erkmen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 32 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Ersöz, F., Ersöz, T., & Erkmen, İ. N. (2016). Dünyada ve Türkiye’de Ham Çelik Üretimine Bakış. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, 32(2).
AMA Ersöz F, Ersöz T, Erkmen İN. Dünyada ve Türkiye’de Ham Çelik Üretimine Bakış. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. Eylül 2016;32(2).
Chicago Ersöz, Filliz, Taner Ersöz, ve İpek Nur Erkmen. “Dünyada Ve Türkiye’de Ham Çelik Üretimine Bakış”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 32, sy. 2 (Eylül 2016).
EndNote Ersöz F, Ersöz T, Erkmen İN (01 Eylül 2016) Dünyada ve Türkiye’de Ham Çelik Üretimine Bakış. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 32 2
IEEE F. Ersöz, T. Ersöz, ve İ. N. Erkmen, “Dünyada ve Türkiye’de Ham Çelik Üretimine Bakış”, Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 32, sy. 2, 2016.
ISNAD Ersöz, Filliz vd. “Dünyada Ve Türkiye’de Ham Çelik Üretimine Bakış”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi 32/2 (Eylül 2016).
JAMA Ersöz F, Ersöz T, Erkmen İN. Dünyada ve Türkiye’de Ham Çelik Üretimine Bakış. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2016;32.
MLA Ersöz, Filliz vd. “Dünyada Ve Türkiye’de Ham Çelik Üretimine Bakış”. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi, c. 32, sy. 2, 2016.
Vancouver Ersöz F, Ersöz T, Erkmen İN. Dünyada ve Türkiye’de Ham Çelik Üretimine Bakış. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi. 2016;32(2).

✯ Etik kurul izni gerektiren, tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.
✯ Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
✯ Dergi web sayfasında, hakem, yazar ve editör için ayrı başlıklar altında etik kurallarla ilgili bilgi verilmelidir.
✯ Dergide ve/veya web sayfasında, ulusal ve uluslararası standartlara atıf yaparak, dergide ve/veya web sayfasında etik ilkeler ayrı başlık altında belirtilmelidir. Örneğin; dergilere gönderilen bilimsel yazılarda, ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors) tavsiyeleri ile COPE (Committee on Publication Ethics)’un Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları dikkate alınmalıdır.
✯ Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine riayet edilmesi gerekmektedir.