Araştırma Makalesi

Türklerde Kadın ve Hüseyin Nihal Atsız’ın Tarihî Romanlarında Kadın Motifi

Sayı: 60 1 Ağustos 2011
  • Saadettin Koç *
PDF İndir
TR EN

Türklerde Kadın ve Hüseyin Nihal Atsız’ın Tarihî Romanlarında Kadın Motifi

Öz

Gerek Türk destan ve efsanelerinde gerekse tarihin bütün devirlerinde kadının yeri her zaman üst seviyelerde olagelmiştir. Çalışmamız boyunca farklı kaynaklardan aldığımız örneklerle bunu ispatlamaya çalıştık. Bunun yanında büyük yazar Hüseyin Nihal Atsız’ın tarihî romanlarındaki kadın profilleriyle bu düşüncemizi desteklemeye çalıştık. Ve son söz olarak da büyük Atatürk’ün vurguladığı gibi, sahip olduğumuz bugünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti Türk kadının eseridir ve yine bu Cumhuriyet asil Türk kadınının omuzları üzerinde sonsuzluğa doğru yol almaya devam edecektir diyoruz. Zira bir milletin, “devlet-i ebed müddet” ülküsüyle yol alması için en büyük vazife o milletin kadınlarına düşmektedir. Umuyoruz ve arzu ediyoruz ki, Türk kadını, tarihteki şanlı yerini yeniden alacak ve Türk milletinin mukadderatında yeniden belirleyici olacaktır. 

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Ağaoğlu, Ahmet, “İptidaî Türk Aile Hukuku ile İptidaî Hindo-Avrupaî Aile Hukuku Arasında Mukayese”, 1. Türk Tarih Kongresi.
  2. Arat, Reşit Rahmatı (1964). “Eski Türk Hukuk Vesikaları”, Türk Kültürü Araştırma Dergisi, Sayı 1.
  3. Atsız, Hüseyin Nihal (2003), Deli Kurt, İrfan Yayınevi, İstanbul.
  4. Atsız, Hüseyin Nihal (2010), Bozkurtların Ölümü, İrfan yayınları, İstanbul.
  5. Atsız, Hüseyin Nihal (2010), Bozkurtlar Diriliyor, İrfan Yayınları, İstanbul.
  6. Banarlı, Nihat Sami (1971), Resimli Türk Edebiyatı Tarihi, İstanbul. Çağatay, Neşet (1957), İslâm’dan Önce Arap Tarihi ve Cahiliye Çağı, Ank. Üni. İlâhiyat Fakültesi Yayınlar, Ankara.
  7. Çandarlıoğlu, Gülçin (1977), Türk Destan Kahramanları, İstanbul.Çaviş, Abdülaziz (1975), Anglikan Kilisesi’ne Cevap, Çev: Mehmet Akif, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Ankara.
  8. Dedem Korkut Kitabı (1973), Hazırlayan : Orhan Şaik Gökyay, Başbakanlık Kültür Müsteşarlığı, İstanbul.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Saadettin Koç * Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ağustos 2011

Gönderilme Tarihi

1 Mayıs 2011

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2011 Sayı: 60

Kaynak Göster

APA
Koç, S. (2011). Türklerde Kadın ve Hüseyin Nihal Atsız’ın Tarihî Romanlarında Kadın Motifi. Erdem, 60, 155-186. https://izlik.org/JA58RL94JX
AMA
1.Koç S. Türklerde Kadın ve Hüseyin Nihal Atsız’ın Tarihî Romanlarında Kadın Motifi. Erdem. 2011;(60):155-186. https://izlik.org/JA58RL94JX
Chicago
Koç, Saadettin. 2011. “Türklerde Kadın ve Hüseyin Nihal Atsız’ın Tarihî Romanlarında Kadın Motifi”. Erdem, sy 60: 155-86. https://izlik.org/JA58RL94JX.
EndNote
Koç S (01 Ağustos 2011) Türklerde Kadın ve Hüseyin Nihal Atsız’ın Tarihî Romanlarında Kadın Motifi. Erdem 60 155–186.
IEEE
[1]S. Koç, “Türklerde Kadın ve Hüseyin Nihal Atsız’ın Tarihî Romanlarında Kadın Motifi”, Erdem, sy 60, ss. 155–186, Ağu. 2011, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA58RL94JX
ISNAD
Koç, Saadettin. “Türklerde Kadın ve Hüseyin Nihal Atsız’ın Tarihî Romanlarında Kadın Motifi”. Erdem. 60 (01 Ağustos 2011): 155-186. https://izlik.org/JA58RL94JX.
JAMA
1.Koç S. Türklerde Kadın ve Hüseyin Nihal Atsız’ın Tarihî Romanlarında Kadın Motifi. Erdem. 2011;:155–186.
MLA
Koç, Saadettin. “Türklerde Kadın ve Hüseyin Nihal Atsız’ın Tarihî Romanlarında Kadın Motifi”. Erdem, sy 60, Ağustos 2011, ss. 155-86, https://izlik.org/JA58RL94JX.
Vancouver
1.Saadettin Koç. Türklerde Kadın ve Hüseyin Nihal Atsız’ın Tarihî Romanlarında Kadın Motifi. Erdem [Internet]. 01 Ağustos 2011;(60):155-86. Erişim adresi: https://izlik.org/JA58RL94JX

Dergimize makale başvuruları Yayın Takip Sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir.