Araştırma Makalesi

Mustafa Kemal’de İnkılâp Düşüncesinin Oluşumu ve Gelişimi

Sayı: 53 1 Nisan 2009
  • Taner Aslan *
PDF İndir
TR EN

Mustafa Kemal’de İnkılâp Düşüncesinin Oluşumu ve Gelişimi

Öz

Mustafa Kemal’de inkılâp düşüncesi bir anda ortaya çıkmış değildir. Onda inkılâp düşüncesi okul sıralarında var olan bir gerçekliktir. Ondaki inkılâp düşüncesinin gelişiminde birçok faktör rol oynamıştır. Yaşadığı çevre ve çocukluk yılları bilinçli bir şekilde yetişmesini sağlamıştır. Eğitim öğretim hayatı, arkadaşları, öğretmenleri, okuduğu kitaplar, düşünce akımları Mustafa Kemal’de inkılâp düşüncesinin oluşumuna ve gelişimine etki eden faktörler arasındadır. Mustafa Kemal, doğuştan getirdiği hususiyetler ile sonradan elde ettiği kazanımları harmanlayarak inkılâpçı bir karaktere sahip olmuştur. Çalışma, Mustafa Kemal’de inkılâp düşüncesinin oluşumunu ve gelişimini irdelemektedir. 

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Aksan, A (1986), Atatürk Der Ki, Ankara: Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları.
  2. Akyüz, Yahya (1992), “Atatürk’ün Eğitim Düşüncesinin Kökenleri”, Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi, Cilt IV, Kasım 1987, Sayı 10.
  3. Albayrak, Mustafa (1999), Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Tarihsel Gelişimi, Ankara: Atatürk Araştırma Merkezi.
  4. Askerî Tarih Belgeleri Dergisi (1981), Sene 30, S. 79, Ankara: Genel Kurmay Basımevi.
  5. Atatürk, Mustafa Kemal (1945), Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, I, (der. Nimet Arsan), İstanbul: Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü Yayını I, Maarif Matbaası.
  6. Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, (1997), Ankara: TTK.
  7. Atay, Falih Rıfkı (1984), Çankaya, İstanbul: Kral Matbaası.
  8. Aydemir, Şevket Süreyya (1993), Tek Adam, C. 1, İstanbul: Remzi Kitabevi.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Taner Aslan * Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Nisan 2009

Gönderilme Tarihi

4 Ocak 2009

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2009 Sayı: 53

Kaynak Göster

APA
Aslan, T. (2009). Mustafa Kemal’de İnkılâp Düşüncesinin Oluşumu ve Gelişimi. Erdem, 53, 1-22. https://izlik.org/JA95KH25XP
AMA
1.Aslan T. Mustafa Kemal’de İnkılâp Düşüncesinin Oluşumu ve Gelişimi. Erdem. 2009;(53):1-22. https://izlik.org/JA95KH25XP
Chicago
Aslan, Taner. 2009. “Mustafa Kemal’de İnkılâp Düşüncesinin Oluşumu ve Gelişimi”. Erdem, sy 53: 1-22. https://izlik.org/JA95KH25XP.
EndNote
Aslan T (01 Nisan 2009) Mustafa Kemal’de İnkılâp Düşüncesinin Oluşumu ve Gelişimi. Erdem 53 1–22.
IEEE
[1]T. Aslan, “Mustafa Kemal’de İnkılâp Düşüncesinin Oluşumu ve Gelişimi”, Erdem, sy 53, ss. 1–22, Nis. 2009, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA95KH25XP
ISNAD
Aslan, Taner. “Mustafa Kemal’de İnkılâp Düşüncesinin Oluşumu ve Gelişimi”. Erdem. 53 (01 Nisan 2009): 1-22. https://izlik.org/JA95KH25XP.
JAMA
1.Aslan T. Mustafa Kemal’de İnkılâp Düşüncesinin Oluşumu ve Gelişimi. Erdem. 2009;:1–22.
MLA
Aslan, Taner. “Mustafa Kemal’de İnkılâp Düşüncesinin Oluşumu ve Gelişimi”. Erdem, sy 53, Nisan 2009, ss. 1-22, https://izlik.org/JA95KH25XP.
Vancouver
1.Taner Aslan. Mustafa Kemal’de İnkılâp Düşüncesinin Oluşumu ve Gelişimi. Erdem [Internet]. 01 Nisan 2009;(53):1-22. Erişim adresi: https://izlik.org/JA95KH25XP

Dergimize makale başvuruları Yayın Takip Sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir.