BibTex RIS Kaynak Göster

Yozgat Eğitim Tarihine Katkı

Yıl 2004, Cilt: 1 Sayı: 17, 139 - 150, 01.12.2004

Öz

Yozgat, Osmanlı Devleti içerisinde en geç kurulan şehirdir. Fakat buna rağmen hızla gelişerek ve kısa sürede nüfusunu artırarak şehirleşmesini devam ettirmiştir. Yozgat şehrinin gelişme sürecinde dikkati çeken en önemli hususlardan biri de eğitim alanında ortaya çıkan hızlı değişim olmuştur. Şehir kısa sürede çevre illerden gelenlerin eğitim gördükleri bir merkez haline dönüşmüştür. Bu gelişme yalnızca Müslümanlar açısından değil Hıristiyan tebaa açısından da kayda değer bir süreç izlemiştir
Bu çalışmada, Osmanlı döneminde Yozgat’ta bulunan eğitim kurumları hakkında bilgi vermeye ve bu şekilde de şehrin ilmiye tarihine dair yapılan bir çalışmada bulunan eksiklikleri dönemin kayıtları ile gidermeye gayret ettik. Bu açıdan çalışma, Yozgat eğitim tarihine küçük de olsa bir katkı yapmayı amaçlamaktadır.

Yıl 2004, Cilt: 1 Sayı: 17, 139 - 150, 01.12.2004

Öz

Yozgat is a city that established in the latest period of Ottoman Empire. In spite of this, Yozgat lasted its urbanization very rapidly. Especially, the urbanization period of the Yozgat was very effected by educational development. Yozgat attracted the people from the other close cities. This educational process made the city as a center of education. Educational development was an important process not only for Muslim citizens but also for non-Muslim citizens. In this article we presented some information about establisments of education in Yozgat and in this way, this article aimed to give some additional information about the history of education of Yozgat.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA77GF53BY
Bölüm Makaleler / Articles
Yazarlar

Taha Niyazi Karaca Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2004
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 1 Sayı: 17

Kaynak Göster

APA Karaca, T. N. (2004). Yozgat Eğitim Tarihine Katkı. Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1(17), 139-150.

ERCİYES AKADEMİ | 2021 | sbedergi@erciyes.edu.tr Bu eser Creative Commons Atıf-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.