In
this study 4 groups were formed. Groups: (i) Control group; (ii) Tomato extract
Group (DE); (iii) Chromium group; (iv) Tomato extract + Chromium group. S. cerevisiae cultures were developed at
30 ° C for 1 hour, 3 hours, 5 hours and 24 hours. Cell development and lipid
peroxidation MDA (malondialdehyde) analyzes were determined by
spectrophotometer. Total protein changes were determined by SDS-PAGE
electrophoresis and calculated by the Bradford method. According to the results, cell development and total
protein synthesis increased in the Tomato extract + Chromium group (1, 3, 5 and 24 hours) and MDA level decreased
compared to the chromium group. As a result, tomato extract has a role in promoting cell growth and total protein
synthesis as well as reducing oxidative damage in S. cerevisiae culture.
Bu çalışmada 4 grup oluşturulmuştur. Gruplar: (i) Kontrol grubu; (ii)
Domates ekstraktı grubu (DE); (iii) Krom grubu; (iv) DE + Krom grubu. S. cerevisiae kültürleri 1
saat, 3 saat, 5 saat ve 24 saat boyunca 30 °C'de geliştirildi. Hücre gelişimi
ve lipit peroksidasyonu MDA (malondialdehit) analizleri spektrofotometre ile
belirlendi. Total protein değişiklikleri SDS-PAGE elektroforezi ile tespit
edildi ve Bradford metodu ile hesaplandı. Elde edilen sonuçlara göre; krom grubu ile kıyaslandığında hücre
gelişimi ve total
protein sentezi, DE’ de (1, 3, 5 ve 24 saat)
artarken, MDA seviyesinde azalış göstermiştir. Sonuç olarak DE’nin S. cerevisiae kültüründe oksidatif hasarı azaltmasının yanı sıra, hücre büyümesini ve
total protein sentezini teşvik edici bir role sahip olduğunu söyleyebiliriz
Saccharomyces cerevisiae SDS-PAGE Domates ekstraktı Krom protein oksidatif hasar
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Ağustos 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 12 Sayı: 2 |