Araştırma Makalesi

HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNİN VE SİSTEMDEN FAYDALANANLAR AÇISINDAN ETKİLERİNİN OTEL YÖNETİCİLERİNİN GÖZÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ (MARMARİS ÖRNEĞİ)

21 Nisan 2005
  • Ramazan Menekşe
PDF İndir
EN TR

HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNİN VE SİSTEMDEN FAYDALANANLAR AÇISINDAN ETKİLERİNİN OTEL YÖNETİCİLERİNİN GÖZÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ (MARMARİS ÖRNEĞİ)

Öz

Dünyada turizm olayına katılan kişilerin sayısı ve elde edilen gelir miktarı devamlı olarak bir artış göstermektedir. Yeni turizm merkezlerinin ortaya çıkışı, turistik ürünlerdeki çeşitlenmeler, tüketicilerin turizme olan yoğun talepleri ülkeler ve bölgeler arası büyük bir rekabet yaratmıştır. Bu nedenle, konaklama işletmeleri de ürün ve hizmetlerini daha kolay pazarlamak ve doluluk oranlarını yükseltmek için daha önceden uygulanan Oda Kahvaltı, Yarım Pansiyon veya Tam Pansiyon yerine, kullanılsın veya kullanılmasın tüm ürün ve hizmetler için bedelin peşin ödendiği “Her Şey Dahil” sistemini uygulamaya başlamışlardır. Sistemin olumlu etkilerinin yanı sıra, pek çok olumsuz etkileri de vardır. Bu çalışma, sistemin fayda ve maliyetlerini yöneticilerin gözünden ele almak amacıyla 40 sorudan oluşan bir anket formu kullanılarak ülkemizin önemli destinasyonlarından Marmaris’te yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Ekonomi

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Ramazan Menekşe Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

21 Nisan 2005

Gönderilme Tarihi

6 Şubat 2011

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2005

Kaynak Göster

APA
Menekşe, R. (2005). HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNİN VE SİSTEMDEN FAYDALANANLAR AÇISINDAN ETKİLERİNİN OTEL YÖNETİCİLERİNİN GÖZÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ (MARMARİS ÖRNEĞİ). Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 97-124. https://izlik.org/JA33LP88EK
AMA
1.Menekşe R. HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNİN VE SİSTEMDEN FAYDALANANLAR AÇISINDAN ETKİLERİNİN OTEL YÖNETİCİLERİNİN GÖZÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ (MARMARİS ÖRNEĞİ). ESAD. Published online 01 Nisan 2005:97-124. https://izlik.org/JA33LP88EK
Chicago
Menekşe, Ramazan. 2005. “HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNİN VE SİSTEMDEN FAYDALANANLAR AÇISINDAN ETKİLERİNİN OTEL YÖNETİCİLERİNİN GÖZÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ (MARMARİS ÖRNEĞİ)”. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, Nisan 1, 97-124. https://izlik.org/JA33LP88EK.
EndNote
Menekşe R (01 Nisan 2005) HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNİN VE SİSTEMDEN FAYDALANANLAR AÇISINDAN ETKİLERİNİN OTEL YÖNETİCİLERİNİN GÖZÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ (MARMARİS ÖRNEĞİ). Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi 97–124.
IEEE
[1]R. Menekşe, “HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNİN VE SİSTEMDEN FAYDALANANLAR AÇISINDAN ETKİLERİNİN OTEL YÖNETİCİLERİNİN GÖZÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ (MARMARİS ÖRNEĞİ)”, ESAD, ss. 97–124, Nis. 2005, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA33LP88EK
ISNAD
Menekşe, Ramazan. “HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNİN VE SİSTEMDEN FAYDALANANLAR AÇISINDAN ETKİLERİNİN OTEL YÖNETİCİLERİNİN GÖZÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ (MARMARİS ÖRNEĞİ)”. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi. 01 Nisan 2005. 97-124. https://izlik.org/JA33LP88EK.
JAMA
1.Menekşe R. HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNİN VE SİSTEMDEN FAYDALANANLAR AÇISINDAN ETKİLERİNİN OTEL YÖNETİCİLERİNİN GÖZÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ (MARMARİS ÖRNEĞİ). ESAD. 2005;:97–124.
MLA
Menekşe, Ramazan. “HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNİN VE SİSTEMDEN FAYDALANANLAR AÇISINDAN ETKİLERİNİN OTEL YÖNETİCİLERİNİN GÖZÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ (MARMARİS ÖRNEĞİ)”. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, Nisan 2005, ss. 97-124, https://izlik.org/JA33LP88EK.
Vancouver
1.Ramazan Menekşe. HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNİN VE SİSTEMDEN FAYDALANANLAR AÇISINDAN ETKİLERİNİN OTEL YÖNETİCİLERİNİN GÖZÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ (MARMARİS ÖRNEĞİ). ESAD [Internet]. 01 Nisan 2005;97-124. Erişim adresi: https://izlik.org/JA33LP88EK

İletişim Adresi: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi 14030 Gölköy-BOLU

Tel: 0 374 254 10 00 / 14 86 Faks: 0 374 253 45 21 E-posta: iibfdergi@ibu.edu.tr

ISSN (Basılı) : 1306-2174 ISSN (Elektronik) : 1306-3553