Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

MIDDLE EAST ECONOMIES BASED ON CHOSEN DEVELOPING COUNTRIES AND THEIR ECONOMIC RELATIONS WITH TURKEY (BEFORE THE ARABIAN SPRING)

Yıl 2012, Güz, 223 - 253, 21.09.2012

Öz

Middle East, especially having a high level of natural energy reserves and geographical importance, conveys a strategic significance for world politics and economies. Being geographically close and possessing other important features, Turkey is accounted as an inextricable and important figure of the region. Hence, the progressions in Middle East concern us very closely. Especially The Arab Spring altered the political structure of the region. Inevitably, all these progressions affect economically the countries that are in the region or can easily be influenced by the changes within as a whole. The study grasps the topic right from this point and intends to establish the situation before the “Arab Spring”. By analyzing the economies of the chosen countries under the light of the data and progressions, the trade relations of the regional economies with Turkey is determined to be in the scope of evaluation. This very particular situation possesses an explicit significance concerning the economic and political stability of Turkey.

ARAP BAHARI ÖNCESİNDE KALKINMA SÜRECİNDE SEÇİLMİŞ ÜLKELER BAZINDA ORTADOĞU EKONOMİLERİ VE TÜRKİYE İLE TİCARİ İLİŞKİLERİ -II

Yıl 2012, Güz, 223 - 253, 21.09.2012

Öz

Ortadoğu, özellikle sahip olduğu doğal enerji rezervleriyle ve sahip olduğu coğrafi özellik nedeniyle dünya siyaset ve ekonomisinde stratejik bir önem taşımaktadır. Türkiye ise gerek coğrafi ve gerek diğer nedenlerden kaynaklanan yakınlıklarıyla bu bölgenin ayrılmaz ve önemli bir unsurudur. Bundan dolayı Ortadoğu’daki gelişmeler ülkemizi yakından ilgilendirmektedir. Özellikle “Arap Baharı” bölgedeki siyasi yapı üzerinde önemli değişikler oluşturmuştur. Şüphesiz bu gelişmeler hem bölge hem de bölgeden etkilenebilen tüm ülkeler üzerinde önemli ekonomik etkiler oluşturabilecektir. Çalışma konuyu tam da bu noktadan ele alıp, “Arap Baharı”nın öncesindeki durumu tespit etmeye yöneliktir. Veriler ve gelişmeler ışığında seçilmiş bölge ekonomileri incelenerek, bölge ekonomilerinin Türkiye ile olan ticari ilişkileri değerlendirme kapsamında tutulacaktır. Bu durum Türkiye’nin siyasi ve ekonomik stabilitesi açısından özel bir öneme haizdir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ekonomi
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Oğuz Kaymakçı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Eylül 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Güz

Kaynak Göster

APA Kaymakçı, O. (2012). ARAP BAHARI ÖNCESİNDE KALKINMA SÜRECİNDE SEÇİLMİŞ ÜLKELER BAZINDA ORTADOĞU EKONOMİLERİ VE TÜRKİYE İLE TİCARİ İLİŞKİLERİ -II. Ekonomik Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi223-253.

İletişim Adresi: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi 14030 Gölköy-BOLU

Tel: 0 374 254 10 00 / 14 86 Faks: 0 374 253 45 21 E-posta: iibfdergi@ibu.edu.tr

ISSN (Basılı) : 1306-2174 ISSN (Elektronik) : 1306-3553