Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

OLD AND NEW DIPLOMACY AND THE ROLE OF COMMUNICATION

Yıl 2013, Bahar, 15 - 30, 21.04.2013

Öz

Diplomacy has been functioning as a political system since ancient times and regulates relations among states. Traditionally, diplomacy meant the conduct of relations between states through representatives using communication and negotiation on a bilateral basis (Lentner, 1997). The basis of diplomacy is communication of thoughts and ideas between the Governments of States and to an increasing ardent with international organizations and this can be affected directly between Heads of Government or indirectly through the intermediary of written correspondence or of an Ambassador (Feltham, 1982). During in-state and inter-state relations, language is the major instrument for communication and to express the intent quoted by those who shape politics and international relations. While diplomacy has met changes throughout years, the importance of language and communication has not diminished, but increased with different needs. Old and new diplomacy differs in some aspects of its practice depending on the change the world encounters. While communication, by means of it the language, is the basic element of diplomacy, its use and function has not changed but increased with the era of new and modern diplomacy.

ESKİ VE YENİ DİPLOMASİDE İLETİŞİMİN ROLÜ

Yıl 2013, Bahar, 15 - 30, 21.04.2013

Öz

Diplomasi geçmiş zamanlardan beri siyasi bir sistem olarak varlığını sürdürmekte ve devletlerarası ilişkileri düzenlemektedir. Geleneksel tanımıyla diplomasi, temsilciler vasıtasıyla devletlerarası ilişkilerin iki taraflı iletişim ve görüşmelere dayalı olarak yürütülmesi anlamına gelmektedir (Lentner, 1997). Diplomasinin temeli, ülkelere ait hükümetler arasında ve artan uluslararası organizasyonlarca düşünce ve fikirlerin iletilmesidir ve bu iletişim de ya direk olarak hükümetlerin başındakilerden veya dolaylı olarak yazışmalardan ya da elçilerin aracılığından etkilenmektedir (Feltham, 1982). Ülke içi ve ülkeler arası ilişkilerde dil, iletişimin en önemli aracı durumundadır; siyaseti ve uluslararası ilişkileri şekillendirenlerin aktarmış oldukları niyetlerini ifade etmektedir. Diplomasi yıllar geçtikçe değişikliklere maruz kalırken dilin ve iletişimin önemi azalmamış, aksine, farklı ihtiyaçlar dolayısıyla ehemmiyeti artmıştır. Eski ve yeni diplomasi dünyadaki değişikliklere bağlı olarak uygulama açısından farklılık göstermektedir. İletişim ve iletişim vasıtasıyla dil, diplomasinin temel elemanıdır. Dilin kullanımı ve fonksiyonu değişmemekle beraber yeni ve modern diplomasi çağıyla birlikte artış göstermiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Ekonomi
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fatih Mehmet Sayın

Betül Ayşe Sayın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Nisan 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Bahar

Kaynak Göster

APA Sayın, F. M., & Sayın, B. A. (2013). OLD AND NEW DIPLOMACY AND THE ROLE OF COMMUNICATION. Ekonomik Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi15-30.

İletişim Adresi: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi 14030 Gölköy-BOLU

Tel: 0 374 254 10 00 / 14 86 Faks: 0 374 253 45 21 E-posta: iibfdergi@ibu.edu.tr

ISSN (Basılı) : 1306-2174 ISSN (Elektronik) : 1306-3553