Editoryal
BibTex RIS Kaynak Göster

The Latest Issue of Eskiyeni: Issue 40

Yıl 2020, Sayı: 40, 7 - 8, 20.03.2020

Öz

Dear Readers,
We are glad to announce that the 40th issue of Eskiyeni which celebrated its 14th year in the academic publication journey. The publication preparation of this issue took approximately six months (October 2019 - March 2020). In this publication period, 40 different studies from researchers were submitted to the journal for evaluation. Each of these studies was subjected to preliminary evaluation within the framework of the publication principles of Eskiyeni. In this first phase of assessment, the title, summary, key concepts, footnotes and references of the paper were examined by following academic writing techniques and the ISNAD Citation Style.
To make the preliminary evaluation process more objective, the Article Preliminary Review Form was made online on our website. The studies that passed this stage were controlled for compliance with the plagiarism detection program and editorial control as well as publication ethics. To contribute to Eskiyeni's editorial ethics policy, each article was screened in the Turnitin plagiarism prevention program. The studies, which contained more than 15% similarity in the result of the scan, were reinstated to their authors. The studies passing the preliminary evaluation process and the plagiarism detection phase were presented to the evaluation within the framework of “the principle of the author's inability to learn the referee and the author”. So as to make the publication evaluation process more objective, the evaluation form also was made online on our website.
In this issue, it has been put forward with 20 articles that were reviewed, plagiarized, and our referees approved for publication in terms of academic content. The published articles were given the DOI (Digital Object Identifier) the sponsorship of TUBITAK.
Eskiyeni is indexed by ULAKBIM TR Dizin (The Humanities and the Social Sciences and Turkish National Database Social Science and Humanities Database) and CEEOL (Central and Eastern European Online Library) as of September 20, 2020.
I would like to thank especially to the researchers who have written out the article in this issue, to our editorial, advisory and refereeing boards and our field editors: Associate Prof. Murat Özcan, Associate Prof. Mehmet Ata Az, Associate Prof. Mehmet Murat Karakaya, Dr. İshak Tekin, Dr. İlyas Uçar, Dr. Ayşe Uzun, Büşra Betül Punar, Fatmanur Dı̇kmen, Esra Erdoğan Şamlıoğlu, Muhammet Çelik, Sümeyye Arslan, and lastly the directors and employees of the Anatolian Theological Academy who all have great efforts during the evaluation phase of the publication.
I hope that our 40th issue will be useful, and we wish you a good reading.

Kaynakça

  • Demir, A. "Eskiyeni: 40.Sayı". Eskiyeni 40 (Mart 2020), 7-8

Eskiyeni: 40. Sayı

Yıl 2020, Sayı: 40, 7 - 8, 20.03.2020

Öz

Kıymetli Okurlar,
Yayın hayatının 14. yılına ulaşan Eskiyeni’nin 40. sayısını sizlere ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sayının hazırlığı yaklaşık olarak altı ay sürdü (Ekim 2019 - Mart 2020). Dergimize, bu yayın döneminde araştırmacılardan 40 çalışma değerlendirilmek üzere gönderildi. Bunlardan her biri, öncelikle Eskiyeni’nin yayın ilkeleri çerçeveside ön değerlendirmeye tabi tutuldu. Bu ilk aşamada çalışmanın başlık, özet ve anahtar kavramları ile dipnot ve kaynakçasının akademik yazım teknikleri ile İSNAD Atıf Sistemi’ne uygunluğu incelendi.
Ön değerlendirme sürecini daha objektif hale getirmek amacıyla ilgili değerlendirme formu, web sitemizden ilan edildi. Bu aşamayı geçen çalışmalar, intihal tespit programı ve editör kontrolü ile yayın etiğine uygunluk açısından kontrol edildi. Eskiyeni’nin yayın etiği politikasına katkı sağlaması amacıyla her bir makale, Turnitin intihali engelleme programında tarandı. Tarama sonucu %15’ten fazla benzerlik içeren çalışmalar, yazarlara iade edildi. Ön inceleme ve intihal taraması aşamasını geçen çalışmalar, “Yazarın hakemleri hakemlerin de yazarı öğrenememesi ilkesi” çerçevesinde hakem değerlendirmesine sunuldu. Yayın değerlendirme sürecini daha objektif bir hale getirmek amacıyla, makale değerlendirme formu, web sitemizde ilan edildi.
Bu sayımızda, ön değerlendirme ve intihal taramasından geçen ve hakemlerin akademik içerik açısından yayımlanmasını uygun bulduğu 20 makale sizlerle buluştu. Bu makalelere, TÜBİTAK sponsorluğunda DOI numarası atandı.
Eskiyeni, 20 Eylül 2020 itibari ile ULAKBİM TR Dizin ve CEEOL (Central and Eastern European Online Library) tarafından taranmaktadır.
Bu sayının sizlere sunulmasında yoğun çaba ve gayretleri olan başta makale sahibi değerli bilim insanlarına, yayın, danışma ve hakem kurullarımıza, yayın değerlendirme aşamasında yadsınmaz emekleri olan alan editörlerimiz Doç. Dr. Murat Özcan, Doç. Dr. Mehmet Ata Az, Doç. Dr. Mehmet Murat Karakaya, Dr. İshak Tekin, Dr. İlyas Uçar, Dr. Ayşe Uzun, Büşra Betül Punar ve Fatmanur Dı̇kmen, Esra Erdoğan Şamlıoğlu, Muhammet Çelik ve Sümeyye Arslan ile Anadolu İlahiyat Akademisi’nin kıymetli yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederim.
40. sayımızın faydalı olması temennisi ile iyi okumalar dilerim.

Kaynakça

  • Demir, A. "Eskiyeni: 40.Sayı". Eskiyeni 40 (Mart 2020), 7-8
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Din Araştırmaları
Bölüm Editörden
Yazarlar

Abdullah Demir 0000-0001-7825-6573

Yayımlanma Tarihi 20 Mart 2020
Gönderilme Tarihi 1 Mart 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Sayı: 40

Kaynak Göster

ISNAD Demir, Abdullah. “Eskiyeni: 40. Sayı”. Eskiyeni 40 (Mart 2020), 7-8.
Eskiyeni  Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır. | Sherpa Romeo