Günümüzde yaşanan küresel rekabet ortamında
faaliyetlerini sürdürebilmek ve rekabet gücünü artırmak için pek çok firma
müşterilerine en iyi kalitede en düşük maliyet ile tam zamanında hizmet veya
ürün sunma konusunda pek çok geliştirici yöntemlere başvurmaktadırlar. Bu
çabaların bir büyük bölümü, işletmelere finansal ve müşteri memnuniyeti şeklinde
kazanımlar sağlayan değer katmayan işletme süreçlerinin iyileştirilmesi
üzerinde odaklanmıştır. 2000’li yıllardan sonra ortaya çıkan ve işletmelerin
süreçlerini iyileştirmede kullanılan bir araç olarak yalın Altı Sigma yaklaşımı
“Yalın Üretim” çatısı altında yalın üretimi destekleyen tüm uygulamaları ve “Altı
Sigma”yı kapsayan sistemler bütünü olarak ifade edilebilir. Bu çalışmada yalın Altı
Sigma konusu ele alınmış ve içecek şişeleme sektöründe faaliyet gösteren bir
firmanın üretim süreçlerinde enerji kullanımını azaltmak için yalın üretim ve Altı
Sigma teknikleri kullanılmıştır. Çalışma kapsamında yalın Altı Sigma teknikleri
(DMAIC :define, measure, analyse, improve, control) uygulanarak, enerji
kullanımları analiz edilmiş ve en çok
enerji tüketilen nokta belirlenmiş ve iyileştirilen süreçler sonucunda, pet
şişeleme makinasında tüketilen enerjide yaklaşık 150.000 TL’lik bir tasarrufun
sağlandığı ortaya konulmuştur.
To survive in today's global competitive
environment and increase competitiveness, many companies rely on a number of
improving methods to offer their customers the best quality at the lowest cost
and just in time to deliver services or products. Much of these efforts have
focused on improving business processes that do not add value to businesses
that provide benefits in the form of financial and customer satisfaction. The
lean six sigma approach as a tool that emerged after 2000 years and used to
improve the processes of enterprises can be expressed as a whole of systems
that support lean production under "Lean Production" and systems that
include "Six Sigma". In this study, lean six sigma issues were
discussed and lean manufacturing and six sigma techniques were used to reduce
energy use in a company's production processes in the beverage bottling
industry. By using lean six sigma techniques (DMAIC: define, measure, analyze,
improve, control), the energy usage was analyzed and the most energy consuming
point was determined and as a result of the improved processes, the energy
consumed in the pet bottling machine has been saved about 150.000 TL.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | İşletme |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2019 |
Gönderilme Tarihi | 30 Mayıs 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 18 Sayı: 70 |
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (Electronic Journal of Social Sciences), Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
ESBD Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (Electronic Journal of Social Sciences), Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilmiştir. Marka No:2011/119849.