Eski Türk Edebiyatı Araştırmaları Dergisi [Journal Of Old Turkish Literature Researches] Şubat 2018 yılından itibaren “Uluslararası Hakemli Dergi” olarak yayın hayatına başlamıştır.
Dergimiz ALAN indexli (MLA) ve ULUSLARARASI HAKEMLİ olup DOÇENTLİK VE AKADEMİK TEŞVİK kriterlerini sağlamaktadır.
Dergi, Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere yılda dört sayı olarak yayımlanır. Bunun dışında yayın kurulu tarafından uygun görülmesi halinde özel sayı olarak da yayımlanabilir.
Dergi, yayın takvimine mutlaka uymak zorundadır.
Dergide, “Eski Türk Edebiyatı”, “Türk İslam Edebiyatı”, “Doğu Dilleri ve Edebiyatları”, “Eski Türk Dili” gibi alanlarda yapılan çalışmalara yer verilmektedir. Özel sayılarda, Yeni Türk Edebiyatı, Türk Halk Edebiyatı gibi edebiyatın başka bilim dalına ait makaleler de kabul edilebilir.
Dergiye gönderilecek yazıların daha evvel başka platformlarda yayımlanmamış olması gerekir. Sempozyum veya kongrelerde sunulmuş çalışmalar, dipnotta belirtilmesi şartıyla dergide yayımlanabilir. Başka dergilerde red cevabı alan makaleler, dergiye gönderilirken editöre bildirilmelidir.
Gönderilen çalışmalar, dergiye yüklenildiği andan itibaren, Eski Türk Edebiyatı Araştırmaları Dergisi bu çalışmaların bütün yayın haklarına sahip olur. Makale dergiye yüklendikten sonra yazara otomatik olarak mail gelir. Eğer bu mail yazara ulaşmamış ise gönderme işlemi yarım bırakılmış demektir.
Gönderilen yazılar, YÖK’ün belirlediği “Bilimsel Etik Kuralları”na uygun şekilde olmalıdır.
http://www.yok.gov.tr/web/guest/icerik/-/journal_content/56_INSTANCE_rEHF8BIsfYRx/10279/18187
Etik kurallara uygun olmadığı anlaşılan çalışmalardaki tüm sorumluluk yazara aittir.
Gönderilen yazıların ilk olarak editör tarafından ön kontrolü yapılır. Editör, gerekli kontrolleri yaptıktan sonra makalenin içeriği doğrultusunda iki uzman hakeme gönderir. Yazar, ön kontrol aşamasında istenilen tüm düzeltmeleri yapmak zorundadır. Dergiye makale gönderen her yazar, bu durumu kabul etmiş sayılır.
Bilimsel etik gereği kör hakemlik sistemi uygulanır. Yazarla ilgili bilgiler makalede asla yer almamalıdır. Yazarın unvanına bağlı olarak hiyerarşiye mutlaka dikkat edilir. Yazar doktor öğretim görevlisi ise doçente, doçent ise profesöre hakemlik görevi verilir. Yazar, hakemin verdiği düzeltmelere mutlaka uymak zorundadır. Dergiye makale gönderen her yazar, bu durumu kabul etmiş sayılır.
Yazar, ön okumadan sonra kendisinden istenilen düzenlemeleri 5 gün içinde, hakemlerden gelen raporlar doğrultusunda gerekli düzenlemeleri 10 gün içinde yapmalıdır. Bir olumlu bir olumsuz rapor gelmesi halinde üçüncü bir hakem tayin edilir. İki olumsuz rapor alan makale, sahibine iade edilir. Editör istisnai durumlarda uygun gördüğü takdirde, makaleyi hakem sürecine almadan da yayıma kabul edebilir. (Hakem raporları herhangi bir suretle dergi izni olmaksızın internet vb gibi neşriyat ve mecralarda kullanılamaz. Paylaşan hukukî olarak sorumlu tutulur.)
Yayın dosyasına alınan yazılar editörün belirlediği sıraya göre yayınlanır.
Dergide yayımlanacak yazılar için kesinlikle yazarlardan ücret talep edilmez.
10 kadar dizin, Osmanlı Araştırmaları veri tabanı, Çukurova Türkoloji veri tabanı ve alanımızın 400 den fazla bilim insanına da dergimiz ulaştırılmaktadır. (Klasik Gazel Şerhi çalışmalarına yer verilmemektedir.)