Amaç: Mikrobiyomların tüm çevremizde olması ve bizim yaşamımızda da oluşması
açısından önemi, farklı kullanım ve yenidoğan ve bebeklerin çevredeki mikroplardan
almaları açısından önemi belirtilmektedir.
Dayanaklar: Kişisel tecrübeler ile prospektüs kaynaklı bilgiler iletilmektedir.
Yoğurt, ekmek ve başka gıdalarda besin hazırlama yöntemi olarak başka örnekler
sunulmaktadır.
Giriş: Çevrenin sağlıklı olması özellikle Yenidoğan Dönemi içinde önemi ile sağlıklı boyutun
oluşması açısından değerlendirme yapılmaktadır.
Yaklaşım: Kişisel yaklaşımlar sunulmaktadır.
Elde Edilenler/Sonuç: Besin hazırlamada fermantasyon için Mikrobiyom
kullanılabilmektedir. Evin içinde akar gibi bazı mikro organizmalar ve alerji dahil bazı
yaklaşımlara neden olan ortamın düzenlenmesi açısından yaklaşımlar ile Buzdolabı
temizliğinde etkindir. Bebekler ile ilgi tüm yaklaşımlarda yoğurt suyu mutlaka
kullanılmaktadır, protein ve flora kaynağı olarak önemlidir. Genel temizlikte kireç
çözmede ve küf oluşmaması açısından katkı sağlamaktadır. Cilt bakımında, el kremi
olarak kullanılmaktadır. Vazo içindeki çiçek suyuna yoğurt suyu damlatılması yanında
bebek aspirini de daha uzun yaşayabilmesi ve suyun bozulmamasını temin etmektedir.
Yoğurt/Ekmek Hazırlamada, Zeytin olgunlaşması ve Sucuk yapımında, Pide İçi/Köfte
Hazırlama da etkin yararlı olmaktadır. Kefir ayrıca katkı sağlamaktadır. Bahçede
Mikrobiyom; Böcek İlacı olarak Mikrobiyom, Gübrede katkıları ve havuzda temiz
ortamın, fizyolojik denge açısından, havuzlarda Mikrobiyom önemlidir.
Yorum: Neonatoloji de yeni ve ilk floranın oluşması açısından tüm çevrenin kontrollü olması
bakımından Mikrobiyomlar önem arz etmektedir. Uygulamalar 10 yılı aşkın süredir
tarafımdan yapılmaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Mayıs 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 2 Sayı: 1 |