Amaç: Anne sütü emzirme dışında saklanması boyutu önemli bilgi ve beceriyi gerekli kılmaktadır. Bu
Bölümde bu konu işlenmektedir.
Giriş: Anne Sütü Saklanması gerekli olabilmektedir. Bu konuda anneler bilgilendirmeli ve
eğitilmelidirler. Bu sayede bebek her ortamda anne sütü alma olanağına kavuşmuş olacaktır.
Genel Yaklaşım; Anne sütünün saklanması için sağma teknikleri öğrenilmeli ve uygulamalar ile
başarı sağlanmalıdır. Başlıca sağma; el ile ve pompa ile olmakta, enjektör ile sağma da bir seçenek
olarak bulunmalıdır.
Başlıca boyutlar: Sağılan sütün bebeğe verilmesi de önemlidir. Biberon yerine, kaçık ve kap
kullanılması öğütlenmektedir.
Yaklaşım: Sağılmış süt 3-3-3 yaklaşımı ile saklanılmalıdır. Oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabı rafında
(+4 derecede) 3 gün ve derin dondurucuda (-18 derecenin altında) 3 aya kadar saklanabilir.
Yorum ve Sonuç: Anne sütü vazgeçilmez ve yerine konulamayacak bir besin ve besin ötesi olarak
görüldüğüne göre, emzirme yapılmadığı durumlarda, anne sütü alınıp, saklanmalı ve daha sonra
erilmelidir. Bu konuda bilgiler sunulmaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 7 Eylül 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 2 Sayı: 2 |