ÖĞRETİM ELEMANLARIN ÖĞRETİM AMAÇLI İNTERNET KULLANIMLARI

Cilt: 3 Sayı: 1 1 Nisan 2013
  • Mohammed Q. Mustafa
  • Sami Şahin
PDF İndir
EN TR

ÖĞRETİM ELEMANLARIN ÖĞRETİM AMAÇLI İNTERNET KULLANIMLARI

Öz

Bu çalışmada, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesinde çalışmakta olan öğretim elemanlarının öğretim amaçlı İnternet kullanımları araştırılmıştır. Modeli betimsel tarama olan bu çalışmaya 100 öğretim elemanı katılmıştır. Çalışmada veri toplama aracı olarak geliştirilen bir anket kullanılmıştır. Ankette öğretim elemanlarının öğretim amaçlı internet kullanımlarına yönelik ifadeler yer almıştır. Öğretim elemanlarının öğretim amaçlı olarak interneti kullanımları ortalama bir sıklıkta olup bu konuda ankette çoğunlukla "bazen " seçeneğini işaretledikleri görülmüştür. Öğretim elemanlarının öğretim amaçlı internet kullanımları bölümlere göre değişmezken, unvanlarına göre ise anlamlı bir şekilde değişmektedir. Araştırma görevlisi öğretim elemanlarının, profesör ve doçent öğretim elemanlarına ve yardımcı doçent öğretim elemanlarına göre daha sıklıkla öğretim amaçlı olarak interneti kullandıkları görülmüştür. Ayrıca kullanım cinsiyete göre de anlamlı bir şekilde değişmektedir. Erkek öğretim elemanları kadın öğretim elemanlarına göre interneti öğretim amaçlı olarak daha sık kullanmaktadırlar.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Akbaba-Altun, S., Altun, A. (2000). Bir eğitim aracı olarak internet. Milli Eğitim Dergisi, 147, 23-26.
  2. Akkoyunlu, B. (2002a). Öğretmen ve öğretmen adayları için eğitimde İnternet kullanımı.
  3. İstanbul: Ceren ve Bitav Yayınları.
  4. Akkoyunlu, B. (2002b). Öğretmenlerin İnternet kullanımı ve bu konudaki öğretmen görüşleri. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 22, 1-8.
  5. Akkoyunlu, B., Yılmaz, E. (2005). Öğretmen adaylarının bilgi okuryazarlık düzeyleri ile
  6. internet kullanım sıklıkları ve internet kullanım amaçları. Eğitim Araştırmaları, 19, 1- 4.
  7. Atav, E., Akkoyunlu, B., Sağlam, N. (2006). Öğretmen adaylarının internete erişim olanakları ve kullanım amaçları. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 30, 37-44.
  8. Demir, S. (2001). Öğretim Elemanları ve Öğrencilerin Internet in Öğretim Amaçlı Kullanımına ilişkin Görüş ve Tutumlarının incelenmesi. Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gaziantep.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Mohammed Q. Mustafa Bu kişi benim

Sami Şahin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Nisan 2013

Gönderilme Tarihi

31 Temmuz 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2013 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Mustafa, M. Q., & Şahin, S. (2013). ÖĞRETİM ELEMANLARIN ÖĞRETİM AMAÇLI İNTERNET KULLANIMLARI. Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama, 3(1), 1-12. https://doi.org/10.17943/etku.84218

Cited By