BibTex RIS Kaynak Göster

Erzurum’da Yaşayan Ocak Kültürü I: İkra Kesmek ve Ayare Almak

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 1, 113 - 130, 01.06.2015

Öz

Çok renkli bir kompozisyonla karşımızda duran Anadolu-Türk halk kültürü içerisinde kendisi gelenekten geleceğe taşıma kapasitesine sahip uygulamalardan biri olan “Halk Hekimliği” ve bu uygulamanın önemli bir alt dalı olan “Ocak Kültürü” çalışmamızın genel çerçevesini oluşturmaktadır. Çalışmamızda, genel anlamda Halk Hekimliği ve Ocak Kültürü hakkında bilgiler verildikten sonra, bu kültürün Anadolu’da güçlü bir şekilde yaşatılmaya devam ettiği Erzurum’daki görüntüsü iki farklı uygulama eşliğinde dikkatlere sunulacaktır.

Culture of Ocak (Folk Healing) Living in Erzurum I: “İkra Kesmek” and “Ayare Almak”

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 1, 113 - 130, 01.06.2015

Öz

Folk medicine, wich is one of practices that has the capacity of moving it self from tradition to the future within the Anatolian-Turkish folk culture appearing before us ith a colorful composition; and “Ocak Culture (Folk Healing)” which is one of the sub-branches of this practice forms the general framework of our study. In our study, after information about Folk Medicine and Ocak Culture is given in general terms, the image of this culture in Erzurum, which continues its living vigorously in Anatolia will be presented in company with two different applications.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA58MK56CE
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Yusuf Ziya Sümbüllü Bu kişi benim

M. Emin Altınışık

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Sümbüllü, Y. Z., & Altınışık, M. E. (2015). Erzurum’da Yaşayan Ocak Kültürü I: İkra Kesmek ve Ayare Almak. Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1(1), 113-130.

Creative Commons License

ETÜSBED, Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.


open-access-logo.png

14283