BibTex RIS Kaynak Göster

Teknolojinin Şekillendirdiği Dünyada Felsefenin İşlevi

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 1, 143 - 154, 01.06.2015

Öz

Bütünleştirici bir eylem olarak değerlendirebileceğimiz felsefenin bireye en önemli katkısı, tarih boyunca çeşitli kültürel unsurlar ve belli amaçlar doğrultusunda şekillendirilen toplumun işleyişinin farkına varabilmesini sağlamaktır. Bu farkındalık da bireyin insan olmanın bir gereği olarak değerlendirdiği koşulların ortaya çıkmasını engelleyen yani bireyi insanlık- tan çıkaran sorunlara (sömürgecilik, kapitalizm, yabancılaşma, yalnızlaşma, metalaşma, vb.) çözümler aramasına imkân sağlamaktadır. Bu bağlamda makalenin amacı, modern dünyanın baskın unsuru olarak insan yaşamını şekillendiren teknik imkânlar çağının insana etkisini ve bu etkinin yol açtığı sorunların aşılmasında felsefenin rehberliğinin önemini vurgulamaktır.

Function of Philosophy in The World Shaped By Technology

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 1, 143 - 154, 01.06.2015

Öz

The most important contribution of philosophy to human beings which can be evaluated as a holistic act is to make them be aware of society’s functioning differently. This awareness provides an opportunity to search for solutions to the problems (colonialism, capitalism, alienation, aloneness, commodification, etc.) which prevent the conditions of being a person. In this sense, the purpose of this essay is to put emphasis on the importance of guidance of philosophy to overcome the problems and the effect of technical opportunities which form the human life in the sense of a dominant factor in a modern world

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA59BG54YF
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Murat Bahadır

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Bahadır, M. (2015). Teknolojinin Şekillendirdiği Dünyada Felsefenin İşlevi. Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1(1), 143-154.

Creative Commons License

ETÜSBED, Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.


open-access-logo.png

14283