BibTex RIS Kaynak Göster

Fârâbî’de Din-Felsefe Birliği/Özdeşliği I Eğitim ve Farklı Öğrenme Teknikleri

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 1, 155 - 172, 01.06.2015

Öz

Din ve felsefenin bir ve özdeş olduğu düşüncesini, felsefî düşüncesine te- mel alan Fârâbî, bu meseleyi eğitim felsefesinin de temeline yerleştirmiştir. Platon ve Aristoteles’in düşüncelerinin birliğini savunan filozof, aynı bakış açısından din ile felsefenin de birliği düşüncesini ele almaktadır. Bir ve aynı kaynaktan beslenen bu iki disiplin ve filozof ile peygamber, özleri gereği bir ve aynı yapıdadırlar. Varlığın bilgisini bir ve aynı kaynaktan elde etmeleri bakımından ortak olan bu kişiler, yalnızca bilgiyi topluma aktarmak bakı- mından farklılaşırlar.

The Unity Of Religion and Philosophy On Alfarabi I Education and Different Technics of Learning

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 1, 155 - 172, 01.06.2015

Öz

Alfarabi takes as a base the thougth of the unity or oneness of religion and philosophy to his philosophical thought and that thought determines his philosophy of education at the same time. Like sustaining of unity of the philosophies of Plato and Aristotle, he maintains the unity of religion and philosophy and the unity of philosopher and prophet. He thinks that prophet and philosopher are equally same in their substanes. They are equally at the same time in their sources for the knowledge of being. There is only one

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA85YP82ME
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Murat Erten Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Erten, M. (2015). Fârâbî’de Din-Felsefe Birliği/Özdeşliği I Eğitim ve Farklı Öğrenme Teknikleri. Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1(1), 155-172.

Creative Commons License

ETÜSBED, Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.


open-access-logo.png

14283