Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Ukrayna Devlet Başkanlığı Seçimlerinde Bir İlk Komedyen Zelenskiy’in Zaferi

Yıl 2019, Cilt: 3 Sayı: 2, 72 - 74, 01.06.2019

Öz

Bundan yaklaşık beş yıl önce 2015 yılında başkent Kiev sokaklarında komedyen Volodimir Zelenskiy’nin fotoğraflarının yer aldığı “Halkın Başkanı” yazılı afişlere bakan insanlar, ilk başta buna bir anlam verememişti. Daha sonraki günlerde ise, bu afişlerin, Zelenskiy’nin başrolünü oynayacağı “Halkın Hizmetkarı” (Sluganaroda) adlı siyasi komedi dizisine ait olduğu anlaşılmıştı. Zelenskiy, dizide, senaryo gereği sonradan Başkan seçilen bir lise öğretmenini canlandırmış ve canlandırdığı karakterin yolsuzluklara karşı sergilediği tutum ve yaptığı konuşmalarla büyük ilgi çekmiştir.

Kaynakça

  • Diriliş Postası Diriliş Postası Diriliş Postası https://www.ukr-ayna.com/ukrayna-cumhurbaskani-petro-porosenko-erken-secim-olmayacak/ukrayna-2/
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Uluslararası İlişkiler
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Burçin Memiş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2019
Gönderilme Tarihi 1 Mayıs 2019
Yayımlandığı Sayı Yıl 2019 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Memiş, B. (2019). Ukrayna Devlet Başkanlığı Seçimlerinde Bir İlk Komedyen Zelenskiy’in Zaferi. EURO Politika, 3(2), 72-74.

Yayına kabul edilen makalelerin içerikleri ile ilgili tüm sorumluluk yazarlara ait olup yalnızca onların fikir ve görüşlerini yansıtmaktadır. 

Dergiye, daha önce başka bir dergide, kitapta vb. herhangi bir kaynakta yayımlanan makaleler kabul edilmemektedir. Ulusal veya uluslararası konferans, seminer ve panellerde sunulan bildiriler, dipnotta belirtildikten ve makale formatına dönüştürüldükten sonra yayın sürecine alınabilir.

Dergide yayımlanan akademik makaleler sadece eğitim amaçlı olarak çoğaltılabilir. Eğitim amacı dışında makaleler, makalelerdeki şekil, grafik ve tablolar izin alınmadan kısmen veya tamamen çoğaltılamaz, arşivlenemez. Akademik yayınlarda kaynak gösterilmesi şartı ile makalelerden alıntı yapılabilir. 


Yazarların, EURO Politika derginde yayınlanmak üzere göndermiş oldukları makaleler için telif ücreti talep etmeyeceklerini taahhüt ettikleri kabul edilir.