Çeviri
BibTex RIS Kaynak Göster

Yasalar daha fazla “Brexit ihlaline” maruz kalacak mı?

Yıl 2021, Sayı: 6, 42 - 41, 01.01.2021

Öz

Birleşik Krallık Maliye Bakanlığı’nın, Avrupa Birliği’nden (AB) Geri Çekilme Anlaşması’nın (Withdrawal Agreement) Kuzey İrlanda Protokolü başta olmak üzere uluslararası hukuku ihlâl edebilecek maddelere yer verdiği iddia edilen Vergi Tasarısı’nı önümüzdeki hafta Avam Kamarası’na sunacağı iddia edildi.

Anlaşmanın Başbakan Boris Johnson tarafından üzerinde geçtiğimiz yıl uzlaşılan bu kısmı, İrlanda adasında sınır kontrollerine ihtiyaç duyulmadan Brexit’in gerçekleşebilmesi için hazırlanmıştı. Anlaşmaya göre adada gerçekleşmesi gereken birçok gümrük kontrolü ve resmi düzenlemeler, bunun yerine Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda arasında gerçekleşecekti.

Yeni yasa teklifi, Birleşik Krallık’ın AB ortak Pazar ve gümrük birliği dışındaki yeni konumu için gerekli gümrük ve katma değer vergilerini içerecek. Özellikle, bir anlaşmaya varılamazsa, AB ve Birleşik Krallık arasındaki mevcut anlaşmanın çeşitli unsurlarını geçersiz kılacak.

Kaynakça

  • https://www.bbc.com/news/business-55144313

Will there be a further Brexit breach of the law?

Yıl 2021, Sayı: 6, 42 - 41, 01.01.2021

Öz

Kaynakça

  • https://www.bbc.com/news/business-55144313
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Uluslararası İlişkiler
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Faisal Islam Bu kişi benim

Çevirmenler

Oğuzhan Sabuncu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2021
Gönderilme Tarihi 15 Aralık 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Islam, F. (2021). Yasalar daha fazla “Brexit ihlaline” maruz kalacak mı? (O. Sabuncu, çev.). EURO Politika(6), 42-41.

Yayına kabul edilen makalelerin içerikleri ile ilgili tüm sorumluluk yazarlara ait olup yalnızca onların fikir ve görüşlerini yansıtmaktadır. 

Dergiye, daha önce başka bir dergide, kitapta vb. herhangi bir kaynakta yayımlanan makaleler kabul edilmemektedir. Ulusal veya uluslararası konferans, seminer ve panellerde sunulan bildiriler, dipnotta belirtildikten ve makale formatına dönüştürüldükten sonra yayın sürecine alınabilir.

Dergide yayımlanan akademik makaleler sadece eğitim amaçlı olarak çoğaltılabilir. Eğitim amacı dışında makaleler, makalelerdeki şekil, grafik ve tablolar izin alınmadan kısmen veya tamamen çoğaltılamaz, arşivlenemez. Akademik yayınlarda kaynak gösterilmesi şartı ile makalelerden alıntı yapılabilir. 


Yazarların, EURO Politika derginde yayınlanmak üzere göndermiş oldukları makaleler için telif ücreti talep etmeyeceklerini taahhüt ettikleri kabul edilir.