Diğer
BibTex RIS Kaynak Göster

Prof. Dr. Aylin ÜNVER NOİ ile Akademik Söyleşi: “Avrupa Siyasi Topluluğu”

Yıl 2022, Sayı: 17, 8 - 16, 01.11.2022

Öz

Öncelikle ilk konumuz Avrupa siyasi topluluğu konusunda olacak. İlk sorumuz şu: Malumunuz Ekim ayının başlarında Emmanuel Macron’un önerdiği ve fikir babası da olduğu, Avrupa Siyasi Topluluğu ilk somut adımların atılması adına Prag’da toplandı. Ukrayna savaşının gölgesinde yapılan bu toplantının ardından kamuoyunda birçok analiz yapıldı, bu durum yorumlanmaya çalışıldı. Sizce Emmanuel Macron’un önerisindeki amaç Avrupa Birliği’nin varlığına dokunmayarak Avrupa ülkelerini de kapsayacak yeni bir siyasi birlik oluşturmak mı? Yoksa bu öneri ile üyelik yolunda olan, örneğin Türkiye gibi, ülkeler için siyasi bir alan oluşturmak mı amaçlıyor?

Kaynakça

  • Konuk: Prof. Dr. Aylin ÜNVER NOİ Röportaj: Nisa MAMMADOVA & Yusuf ERTUĞRAL Deşifre: EURO Politika Dergisi Ekibi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Avrupa Birliği
Bölüm SÖYLEŞİ
Yazarlar

Nisa Mammadova

Yayımlanma Tarihi 1 Kasım 2022
Gönderilme Tarihi 15 Ekim 2022
Yayımlandığı Sayı Yıl 2022 Sayı: 17

Kaynak Göster

APA Mammadova, N. (2022). Prof. Dr. Aylin ÜNVER NOİ ile Akademik Söyleşi: “Avrupa Siyasi Topluluğu”. EURO Politika(17), 8-16.

Yayına kabul edilen makalelerin içerikleri ile ilgili tüm sorumluluk yazarlara ait olup yalnızca onların fikir ve görüşlerini yansıtmaktadır. 

Dergiye, daha önce başka bir dergide, kitapta vb. herhangi bir kaynakta yayımlanan makaleler kabul edilmemektedir. Ulusal veya uluslararası konferans, seminer ve panellerde sunulan bildiriler, dipnotta belirtildikten ve makale formatına dönüştürüldükten sonra yayın sürecine alınabilir.

Dergide yayımlanan akademik makaleler sadece eğitim amaçlı olarak çoğaltılabilir. Eğitim amacı dışında makaleler, makalelerdeki şekil, grafik ve tablolar izin alınmadan kısmen veya tamamen çoğaltılamaz, arşivlenemez. Akademik yayınlarda kaynak gösterilmesi şartı ile makalelerden alıntı yapılabilir. 


Yazarların, EURO Politika derginde yayınlanmak üzere göndermiş oldukları makaleler için telif ücreti talep etmeyeceklerini taahhüt ettikleri kabul edilir.