Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

A bacteriological quality test of Ice cream and Ice cream added some fruit juice. whiclı are sold in Ankara market

Yıl 1962, Cilt: 1 Sayı: 6, 471 - 478, 01.12.1962

Öz

1 - In this study we made investigation for the bakteria of the plain
ice erearn sample sold in Ankara market. The results were shown
in the tables.


Total jerm:
We examinend 75 ice erearn samples. 19 (% 25,3) O -10,000
Other 19 samples (% 25,3) 10,000 -1000,000/ml 21 samples (%
28) 100,000 -1,000,000 16 (% 21,3) 1,000,000 -17,000,000 total
jerm were obtained.
Coliform bakteria :
Examined 75 samples. 23 (% 30,6) were not containing caliform
21 samples (% 28) O- 2,000. 15 samples (% 20) 2,000-
20,000. 17 samples (% 21,3) 20,000-200,000 containing coliEorm
bakteria

Fat:
Examined 26 ice erearn samles. some samples do not have fat.
others have % 2,5 fat.

Kaynakça

  • 1 - Anonyme (1952) : Gıda maddelerinin ve umumi sa~lı~ı ilgilendiren eşya ve levazımımın hususi vasıflarını gösteren tüzük -Başbakanlık devlet matbaası- Ankara.
  • 2 - Anonymeo (1953) : Standartmethodsfor the exaınination of dairy products. 10 th. Edit. APHA. Newyork- NY.
  • 3 - Anonyme (1960) : Standart methodsfor the examination of dairy products. 10 th. Edit. APHA Newyork N.Y.
  • 4 - Anonyme (1960) : Standart methodsfor the examination of dairy products ll th. edit. APHA Newyork N.Y.
  • 5 - Mikrobioloji of foods - Tanner
  • 6 - Özer İlhan, Bozkurt Mehmet, Başdurak Mustafa, keskin Sabri 1962 Sayı 196- 191
  • 7 - Payzın S. ve Akyay N. 1949 yiyecek ve içeceklerin bakteriolojik tahlil ve kontrolları PSS. M. H. Ens. yaz. No. 13 Ankara
  • 8 - Rothwell (1960) : Recent ice erearn research 1954-1959 Science Abs.
  • 9- The İndia Veterinary jourmal 1962- Vol. 39. no. 7 476

Ankara piyasasında satılan kaymaklı ve karışık dondurmaların bakteriyolojik kaliteleri üzerinde bir araştırma.

Yıl 1962, Cilt: 1 Sayı: 6, 471 - 478, 01.12.1962

Öz

Ankara piyasasından temin edilen 75 karışık ve kaymaklı dondurma
nümunesi üzerinde yapılan çalışma sonuçları cetvelde gösterilmiştir.
Total Jerm Sayımı:
Çalışılan 75 nümunenin 19 zu (% 25,3) O -10.000 arasında, 19 zu
(% 25,3) . 10.000-100.000 arasında, 21 nümunesi (% 28) 100.000-
1.000.000 arasında, 16 sı (% 21,3) ise 1.000.000-17.000.000 arasında
total jerm ihtiva etmektedir.
Koliform:
75 nümunenin 23 ünde (% 30,6) koliform yok, 21 nümunede (%
28) O- 2.000 arasında, 15 nümunede (% 20) 2.000-20.000 arasında,
1'7 nümunede (% 21,3 20.000-200.000 arasında koliform bulunmuştur.
Yağ Nisbeti:
26 nümunede yapılan analiz neticesinde yağ nisbeti O - 2,5 arasında
bulunmuştur.

Kaynakça

  • 1 - Anonyme (1952) : Gıda maddelerinin ve umumi sa~lı~ı ilgilendiren eşya ve levazımımın hususi vasıflarını gösteren tüzük -Başbakanlık devlet matbaası- Ankara.
  • 2 - Anonymeo (1953) : Standartmethodsfor the exaınination of dairy products. 10 th. Edit. APHA. Newyork- NY.
  • 3 - Anonyme (1960) : Standart methodsfor the examination of dairy products. 10 th. Edit. APHA Newyork N.Y.
  • 4 - Anonyme (1960) : Standart methodsfor the examination of dairy products ll th. edit. APHA Newyork N.Y.
  • 5 - Mikrobioloji of foods - Tanner
  • 6 - Özer İlhan, Bozkurt Mehmet, Başdurak Mustafa, keskin Sabri 1962 Sayı 196- 191
  • 7 - Payzın S. ve Akyay N. 1949 yiyecek ve içeceklerin bakteriolojik tahlil ve kontrolları PSS. M. H. Ens. yaz. No. 13 Ankara
  • 8 - Rothwell (1960) : Recent ice erearn research 1954-1959 Science Abs.
  • 9- The İndia Veterinary jourmal 1962- Vol. 39. no. 7 476
Toplam 9 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Bilimleri
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

İnci Türk Bu kişi benim

Ahmet Akyıldız Bu kişi benim

İlker Umut Bu kişi benim

Mehmet Hatipoğlu Bu kişi benim

İlhan Süer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1962
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 1962
Yayımlandığı Sayı Yıl 1962 Cilt: 1 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Türk, İ., Akyıldız, A., Umut, İ., Hatipoğlu, M., vd. (1962). Ankara piyasasında satılan kaymaklı ve karışık dondurmaların bakteriyolojik kaliteleri üzerinde bir araştırma. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 1(6), 471-478.


15430