1 - In this study we made investigation for the bakteria of the plain
ice erearn sample sold in Ankara market. The results were shown
in the tables.
Total jerm:
We examinend 75 ice erearn samples. 19 (% 25,3) O -10,000
Other 19 samples (% 25,3) 10,000 -1000,000/ml 21 samples (%
28) 100,000 -1,000,000 16 (% 21,3) 1,000,000 -17,000,000 total
jerm were obtained.
Coliform bakteria :
Examined 75 samples. 23 (% 30,6) were not containing caliform
21 samples (% 28) O- 2,000. 15 samples (% 20) 2,000-
20,000. 17 samples (% 21,3) 20,000-200,000 containing coliEorm
bakteria
Fat:
Examined 26 ice erearn samles. some samples do not have fat.
others have % 2,5 fat.
Ankara piyasasından temin edilen 75 karışık ve kaymaklı dondurma
nümunesi üzerinde yapılan çalışma sonuçları cetvelde gösterilmiştir.
Total Jerm Sayımı:
Çalışılan 75 nümunenin 19 zu (% 25,3) O -10.000 arasında, 19 zu
(% 25,3) . 10.000-100.000 arasında, 21 nümunesi (% 28) 100.000-
1.000.000 arasında, 16 sı (% 21,3) ise 1.000.000-17.000.000 arasında
total jerm ihtiva etmektedir.
Koliform:
75 nümunenin 23 ünde (% 30,6) koliform yok, 21 nümunede (%
28) O- 2.000 arasında, 15 nümunede (% 20) 2.000-20.000 arasında,
1'7 nümunede (% 21,3 20.000-200.000 arasında koliform bulunmuştur.
Yağ Nisbeti:
26 nümunede yapılan analiz neticesinde yağ nisbeti O - 2,5 arasında
bulunmuştur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Bilimleri |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 1962 |
Gönderilme Tarihi | 1 Aralık 1962 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1962 Cilt: 1 Sayı: 6 |