Ankara piyasında tüketime sunulan paketlenmiş kaşar peynirlerinden 25 adet, ertime peynirlerinden de 25 adet olmak üzere toplam 50 adet numune, sorbik asit yönünden araştırıldı. Toplanan numunelerin spektrofotometrik analiz yönetmiyle 532 dalga boyunda okunan optikal dansitelerine tekabül eden sorbik asit miktarları tesbit edildi.
Kaşar örneklerinin %96'sında sorbik asit bulunamamış olup örneklerin %4'ünde 500 ppm düzeyinde tesbit edilmiştir. Deneye alınan eritme peynirlerininde %68'inde sorbik asit bulunamamış olup %32'sinde ise 34.5 - 1600 ppm sınırlarında tesbit edilmiştir.
Ankara Ankara Piyasasında Satılan Peynirler Peynirlerde Sorbik Asit Peynir Sorbik Asit Sorbik Asit Miktarının Saptanması Yıldız AYAZ Ahme AKILLI Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi 1987 1988 A.W. HOFMANN
The 25 packaged Kaşar and 25 Cream cheese samples being sold in Ankara marketing were investigated interms of sorbic acid content which they contain.
The samples picked up were analyzed by spectrobhotometric methods, their absorbance values were determind at 532 n.m. In 96 % of the Kaşar cheese samples, sorbic acid was not encountered. where as 4% of the Kaşar cheese samples contained sorbic acid as 500 ppm.
The content of sorbic acid in Kaşar cheese were found in accordance with the Food code.
In the Cream cheese samples sorbic acid was not encountered in 68% of these samples.
In 32% of the Cream cheese samples, however contained sorbic acid in the range beween 34,5 -1600 ppm.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 1988 |
Gönderilme Tarihi | 1 Aralık 1988 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1988 Cilt: 6 Sayı: 3 |