TÜRK EDEBİYATINDA AYDIN SORUNSALI: OYA BAYDAR’DA SÜREKLİLİK, KOPUŞ VE YENİDEN KURGULAMA

Cilt: 18 Sayı: 68 1 Aralık 2011
  • Cumhur Aslan
PDF İndir
EN TR

THE PROBLEM OF INTELLECTUAL IN TURKISH LITERATURE: INVARIABILITY, DISENGAGEMENT AND RECONSTRUCTION IN OYA BAYDAR’S WORK

Öz

In this study, we try to analyze literature, politics, currency, persistency and disengagement in novelists’ world view with a perspective of social sciences in the framework of Thomas S. Kuhn’s Transition of Paradigm and Louis Althusser’s Epistemological Break. In this context, we try to examine the process beginning with Oya Baydar’s book, Elveda Alyoşa, arising from Socialist theory on the basis of such concepts; transition of paradigm and epistemological break.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Aksoy, Evrim Güler, 2008. Oya Baydar’ın Eserlerinde Kadın İktidar İlişkisi, Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalı, İzmir.
  2. Algür, Ersin. “Althusser’de Bilim Etkinliği: Teorik Pratik Olarak Bilim ve Felsefe-Bilim- Politika İlişkisi”, (http://dergiler.ankara.edu.tr/detail.php?id=34)
  3. Althusser, Louis. 2004. John Lewis’e Cevap, (Çev.) Alp Tümertekin, İthaki Yayınları, İstanbul.
  4. Balibar, Etienne. 1991. Althusser İçin Yazılar, çev. Hülya Tufan, 1.Baskı, İstanbul, İletişim Yayınları.
  5. Baydar, Oya. 2002. “Batıcılıkla Tutuculuk Arasında Sol Aydınlar”, Cogito, sayı 31.
  6. Baydar, Oya. 2008. Elveda Alyoşa, 6. Basım, Can Yayınları, İstanbul,
  7. Baydar Oya. 2000. Sıcak Külleri Kaldı, Can Yayınları, İstanbul,
  8. Baydar Oya. 2008. Kayıp Söz, 3. Basım, Can Yayınları, İstanbul,

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Cumhur Aslan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2011

Gönderilme Tarihi

1 Aralık 2011

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2011 Cilt: 18 Sayı: 68

Kaynak Göster

APA
Aslan, C. (2011). TÜRK EDEBİYATINDA AYDIN SORUNSALI: OYA BAYDAR’DA SÜREKLİLİK, KOPUŞ VE YENİDEN KURGULAMA. Folklor/Edebiyat, 18(68), 31-51. https://izlik.org/JA64LB67EU
AMA
1.Aslan C. TÜRK EDEBİYATINDA AYDIN SORUNSALI: OYA BAYDAR’DA SÜREKLİLİK, KOPUŞ VE YENİDEN KURGULAMA. folk/ed. 2011;18(68):31-51. https://izlik.org/JA64LB67EU
Chicago
Aslan, Cumhur. 2011. “TÜRK EDEBİYATINDA AYDIN SORUNSALI: OYA BAYDAR’DA SÜREKLİLİK, KOPUŞ VE YENİDEN KURGULAMA”. Folklor/Edebiyat 18 (68): 31-51. https://izlik.org/JA64LB67EU.
EndNote
Aslan C (01 Aralık 2011) TÜRK EDEBİYATINDA AYDIN SORUNSALI: OYA BAYDAR’DA SÜREKLİLİK, KOPUŞ VE YENİDEN KURGULAMA. Folklor/Edebiyat 18 68 31–51.
IEEE
[1]C. Aslan, “TÜRK EDEBİYATINDA AYDIN SORUNSALI: OYA BAYDAR’DA SÜREKLİLİK, KOPUŞ VE YENİDEN KURGULAMA”, folk/ed, c. 18, sy 68, ss. 31–51, Ara. 2011, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA64LB67EU
ISNAD
Aslan, Cumhur. “TÜRK EDEBİYATINDA AYDIN SORUNSALI: OYA BAYDAR’DA SÜREKLİLİK, KOPUŞ VE YENİDEN KURGULAMA”. Folklor/Edebiyat 18/68 (01 Aralık 2011): 31-51. https://izlik.org/JA64LB67EU.
JAMA
1.Aslan C. TÜRK EDEBİYATINDA AYDIN SORUNSALI: OYA BAYDAR’DA SÜREKLİLİK, KOPUŞ VE YENİDEN KURGULAMA. folk/ed. 2011;18:31–51.
MLA
Aslan, Cumhur. “TÜRK EDEBİYATINDA AYDIN SORUNSALI: OYA BAYDAR’DA SÜREKLİLİK, KOPUŞ VE YENİDEN KURGULAMA”. Folklor/Edebiyat, c. 18, sy 68, Aralık 2011, ss. 31-51, https://izlik.org/JA64LB67EU.
Vancouver
1.Cumhur Aslan. TÜRK EDEBİYATINDA AYDIN SORUNSALI: OYA BAYDAR’DA SÜREKLİLİK, KOPUŞ VE YENİDEN KURGULAMA. folk/ed [Internet]. 01 Aralık 2011;18(68):31-5. Erişim adresi: https://izlik.org/JA64LB67EU

Derginin yayım dili Türkçe ve İngilizce’dir, ayrıca Türkçe de olsa tüm basılan makalelerin başlık, öz ve anahtar sözcükleri İngilizce olarak da makalede bulunur. Hakemlerden onay almış Türkçe makaleler için 750-1000 sözcükten oluşan genişletilmiş özet (extended summary) gereklidir. Elektronik çeviriler kabul edilmez.
Dergi TR-Dizin, Web of Science (ESCI), DOAJ ile diğer pek çok dizin tarafından taranmaktadır. Scimagoe quartile değeri: Q3 'dür:

TR DIZIN 2020 Etik Kriterleri kapsamında, dergimize 2020 yılından itibaren etik kurul izni gerektiren çalışmalar için makalenin yöntem bölümünde ilgili Etik Kurul Onayı ile ilgili bilgilere (kurul-tarih-sayı) yer verilmesi gerekecektir. Bu nedenle dergimize makale gönderecek olan yazarlarımızın ilgili kriteri göz önünde bulundurarak makalelerini düzenlemeleri önemle rica olunur.

Alan Editörleri/ Field Editörs
Halkbilimi/Folklore
Prof.Dr. Hande Birkalan-Gedik (JohannWolfgang-Goethe İniversitet-birkalan-gedik@m.uni-frankfurt.de)
Prof.Dr. Ali Yakıcı (Gazi Üniversitesi-yakici@gazi.edu.tr)
Prof.Dr. Aynur Koçak (Yıldız Teknik Üniversitesi-nurkocak@yildiz.edu.tr)
Prof.Dr. Işıl Altun (Regensburg Üniversitesi/Kocaeli Üniversitesi-İsil.Altun@zsk.uni-regensburg.de)
Doç.Dr. Ahmet Keskin (Samsun Üniversitesi-ahmet.keskin@samsun.edu.tr)

Edebiyat/Literature
Prof.Dr. Abdullah Uçman (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi -emekli-29 MayısÜniversitesi-abdullahucman@29mayis.edu.tr
Prof. Dr. Ramazan Korkmaz (Ardahan Üniversitesi-emekli-Kafkasya Üniversiteler Birliği -KÜNİB-r_korkmaz@hotmail.com)
Prof.Dr. Emel Kefeli (Marmara Üniversitesi-emekli-İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi-ayseemelkefeli @gmail.com)
Prof.Dr. Zekiye Antakyalıoğlu ( İstanbul Kültür Üniversitesi-zekabe@hotmail.com)
Doç.Dr. Koray Üstün (Hacettepe Üniversitesi-korayustun@hacettepe.edu.tr)

Antropoloji/Anthropology
Prof.Dr. Hanife Aliefendioğlu (Doğu Akdeniz Üniversitesi-hanife.aliefendioglu@emu.edu.tr)
Prof. Dr. Şebnem Pala Güzel (Başkent Üniversitesi-sebnempa@baskent.edu.tr)
Prof.Dr. Derya Atamtürk Duyar (İstanbul Üniversitesi-datamturk@istanbul.edu.tr)
Prof.Dr. Meryem Bulut (Ankara Üniversitesi-meryem.bulut@gmail.com)

Dil-Dilbilim/Language-Linguistics
Prof.Dr. Nurettin Demir (Hacettepe Üniversitesi-demir@hacettepe.edu.tr)
Prof. Dr. Aysu Erden (Maltepe Üniversitesi-aysuerden777@gmail.com)
Prof.Dr. Sema Aslan Demir (Hacettepe Üniversitesi-semaaslan@hacettepe.edu.tr)