Bu çalışmada yerel kalkınmada bilim
merkezlerinin rolüyle ilgili ilgili nitel araştırma yapılmış ve Bolu’da gastronomi
temalı bir bilim merkezi tasarımının gerekliliği incelenmiştir.
Tarihten gelen önemli bir kültürel
mirası aşçılık olan Bolu’nun son dönemde kazandığı ekonomik ve politik ivmeyle
birlikte gastronomi temalı bir bilim merkezi tasarımının yerel kalkınmada özgün
bir yapı olabileceği ortaya çıkmaktadır. Mevcut değerlerine ek olarak, yeni
açılacak gastronomi temalı bir bilim merkezinin Bolu’nun yerel kalkınmasına
önemli bir katkı sağlayacağı öngörülmektedir.
Türkiye’de ilk uygulanacak tematik
yaklaşım ile odağında temel fizyolojik ihtiyaç olan “yeme-içme”nin bulunduğu
gastronomiye ziyaretçilerin ilgi ve meraklarının artırılması hedeflenmektedir.
Bu çalışma bilim merkezlerini ve
çevresine sağlayacağı olanakları literatür taramasıyla ortaya koyarken, aynı
zamanda Bolu’nun yerel kalkınmasına katkılarını da değerlendirmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ekonomi |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 27 Mart 2019 |
Gönderilme Tarihi | 28 Şubat 2019 |
Kabul Tarihi | 7 Mart 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 4 Sayı: 1 |