BibTex RIS Kaynak Göster

KIRGIZİSTAN’DA BİR NEVRUZ GELENEĞİ: SÜMÖLÖK

Yıl 2012, Cilt: 22 Sayı: 2, 0 - 0, 01.06.2012

Öz

Bu çalışmada Kırgısiztan’ın Celal-Abad şehrindeki sümelek geleneği anlatılmıştır. Sümelek, Orta Asya Türkleri’nin nevruz yemeğidir. Kırgız, Özbek, Karakalpak, Tatar, Kazak, Uygur, Tacik, Afgan Türkleri arasında bilinen ve pişirilen bir yemektir. Bu açıdan bakıldığında sümelek, Türkistan Türkleri’nin ortak bir nevruz yemeğidir. Yöre farklılığına dayanan küçük ayrıntılar sayılmazsa pişirilmesi hemen hemen aynıdır. Sümelek, genellikle nevruz bayramından sonra pişirilir, diğer zamanlarda pek yapılmaz. Çalışmada Kırgızistan’da sümeleğin nasıl ortaya çıktığı, nasıl yapıldığı ve neden önemli olduğu anlatılmıştır

Yıl 2012, Cilt: 22 Sayı: 2, 0 - 0, 01.06.2012

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Dil ve Edebiyat
Yazarlar

Birol İpek

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2012
Gönderilme Tarihi 4 Şubat 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 22 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA İpek, B. (2012). KIRGIZİSTAN’DA BİR NEVRUZ GELENEĞİ: SÜMÖLÖK. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 22(2).