BibTex RIS Kaynak Göster

KOMŞU AKARSU HAVZALARININ MORFOMETRİK ANALİZİ: SARIKÖY VE KOCAKIRAN DERELERİ ÜZERİNE TEMEL BİR ÇALIŞMA (GÖNEN HAVZASI, GÜNEY MARMARA)

Yıl 2010, Cilt: 20 Sayı: 1, 0 - 0, 01.03.2010

Öz

Bu çalışmada, Güney Marmara Bölümünde Gönen Havzası sınırları içerisinde yer alan Sarıköy ve Kocakıran Dereleri havzalarının jeomorfolojik özellikleri morfometrik açıdan karşılaştırmalı bir şekilde açıklanmıştır. Bu amaçla havza alanlarının 1/25.000 ölçekli topografya haritaları, Arc Map 9.2 programı kullanılarak ekran sayısallaştırması yöntemiyle sayısallaştırılmıştır. Bu sayısal haritalar üzerinden havza alanları ile ilgili gerekli sayısal analizler yapılmıştır. Ayrıca havzaların 3 boyutlu sayısal arazi modelleri de Arc Scene programında üretilmiştir. Sonuçta elde edilen jeomorfolojik indis verileri, havzaların jeomorfolojik özelliklerinin oluşum ve gelişimi üzerinde tektonik aktivite ile akarsu aşınım ve birikim faaliyetlerinin egemen olduğunu göstermektedir. Anahtar Kelimeler: Sarıköy ve Kocakıran Dereleri, Morfometrik Analiz, Jeomorfolojik İndisler, Jeomorfolojik Özellikler, Komşu Akarsu Havzaları.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Coğrafya
Yazarlar

Emre Özşahin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2010
Gönderilme Tarihi 4 Şubat 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 20 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özşahin, E. (2010). KOMŞU AKARSU HAVZALARININ MORFOMETRİK ANALİZİ: SARIKÖY VE KOCAKIRAN DERELERİ ÜZERİNE TEMEL BİR ÇALIŞMA (GÖNEN HAVZASI, GÜNEY MARMARA). Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 20(1).