BibTex RIS Kaynak Göster

Meme Karsinomlarında Klinik, Histopatolojik ve Prognostik Parametreler ile Östrojen ve Progesteron Reseptör Boyanma Özelliklerinin Karşılaştırılması

Yıl 2002, Cilt: 7 Sayı: 4, 878 - 884, 01.08.2002

Öz

Amaç: Meme tümörlerinde östrojen ve progesteron reseptör durumu ile konvansiyonel klinik ve histopatolojik parametreler arasındaki i1işkinin araştırması amaçlandı. Gereç ve Yöntem: Meme kanseri nedeniyle mastektomi yapı1mış 40 adet olgu incelendi. Bu olgular temel histopatolojik parametreler açısından değerlendirildi ve immünohistokimyasal olarak östrojen ve progesteron reseptör boyaması yapıldı. Bulgular: Olgularda östrojen ve progesteron reseptör pozitifliği %32.5 olarak bulundu. Progesteron reseptör pozitifliği daha iyi tümör özellikleriyle birlikte olmasına rağmen histopatolojik parametrelerin hiçbiriyle arasında anlamlı bir fark bulunamadı. Östrojen reseptör pozitifliği ile 5 cm ve üzeri tümör çapı (p

Comparison of Clinical and Histopathological Prognostic Parameters in Breast Carcinomas With Estrogen and Progesterone Reseptor Staining Features

Yıl 2002, Cilt: 7 Sayı: 4, 878 - 884, 01.08.2002

Öz

Aim: The correlation between estrogen and progesterone reseptor status and conventional clinic and histopatological parameters in breast tumors was investigated. Material and Methods: Fourty cases of which mastectomies had been performed for breast cancer were analyzed. These cases were evaluated for major histopathological parameters and immunohistochemical staining for estrogen and progesterone receptors. Results: The positivity for estrogen and progesterone receptor was 32.5 %. Although, progesterone receptor positivity was associated better with tumor characteristics, any significant correlation was not present with histopathological parameters. Correlations between estrogen receptor positivity and 5 cm tumor diameter (p

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cengiz Doğan Bu kişi benim

Hayreddin Yekeler Bu kişi benim

İbrahim H. Özercan Bu kişi benim

Bilal Üstündağ Bu kişi benim

Ahmet Ağaoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 7 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Doğan, C., Yekeler, H., Özercan, İ. H., Üstündağ, B., vd. (2002). Meme Karsinomlarında Klinik, Histopatolojik ve Prognostik Parametreler ile Östrojen ve Progesteron Reseptör Boyanma Özelliklerinin Karşılaştırılması. Fırat Tıp Dergisi, 7(4), 878-884.
AMA Doğan C, Yekeler H, Özercan İH, Üstündağ B, Ağaoğlu A. Meme Karsinomlarında Klinik, Histopatolojik ve Prognostik Parametreler ile Östrojen ve Progesteron Reseptör Boyanma Özelliklerinin Karşılaştırılması. Fırat Tıp Dergisi. Ağustos 2002;7(4):878-884.
Chicago Doğan, Cengiz, Hayreddin Yekeler, İbrahim H. Özercan, Bilal Üstündağ, ve Ahmet Ağaoğlu. “Meme Karsinomlarında Klinik, Histopatolojik Ve Prognostik Parametreler Ile Östrojen Ve Progesteron Reseptör Boyanma Özelliklerinin Karşılaştırılması”. Fırat Tıp Dergisi 7, sy. 4 (Ağustos 2002): 878-84.
EndNote Doğan C, Yekeler H, Özercan İH, Üstündağ B, Ağaoğlu A (01 Ağustos 2002) Meme Karsinomlarında Klinik, Histopatolojik ve Prognostik Parametreler ile Östrojen ve Progesteron Reseptör Boyanma Özelliklerinin Karşılaştırılması. Fırat Tıp Dergisi 7 4 878–884.
IEEE C. Doğan, H. Yekeler, İ. H. Özercan, B. Üstündağ, ve A. Ağaoğlu, “Meme Karsinomlarında Klinik, Histopatolojik ve Prognostik Parametreler ile Östrojen ve Progesteron Reseptör Boyanma Özelliklerinin Karşılaştırılması”, Fırat Tıp Dergisi, c. 7, sy. 4, ss. 878–884, 2002.
ISNAD Doğan, Cengiz vd. “Meme Karsinomlarında Klinik, Histopatolojik Ve Prognostik Parametreler Ile Östrojen Ve Progesteron Reseptör Boyanma Özelliklerinin Karşılaştırılması”. Fırat Tıp Dergisi 7/4 (Ağustos 2002), 878-884.
JAMA Doğan C, Yekeler H, Özercan İH, Üstündağ B, Ağaoğlu A. Meme Karsinomlarında Klinik, Histopatolojik ve Prognostik Parametreler ile Östrojen ve Progesteron Reseptör Boyanma Özelliklerinin Karşılaştırılması. Fırat Tıp Dergisi. 2002;7:878–884.
MLA Doğan, Cengiz vd. “Meme Karsinomlarında Klinik, Histopatolojik Ve Prognostik Parametreler Ile Östrojen Ve Progesteron Reseptör Boyanma Özelliklerinin Karşılaştırılması”. Fırat Tıp Dergisi, c. 7, sy. 4, 2002, ss. 878-84.
Vancouver Doğan C, Yekeler H, Özercan İH, Üstündağ B, Ağaoğlu A. Meme Karsinomlarında Klinik, Histopatolojik ve Prognostik Parametreler ile Östrojen ve Progesteron Reseptör Boyanma Özelliklerinin Karşılaştırılması. Fırat Tıp Dergisi. 2002;7(4):878-84.