Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

EYLEM, SÖZÜN BİTTİĞİ YERDE Mİ?

Yıl 2006, Sayı: 1, 39 - 44, 01.06.2006

Öz

İnsanın dünyayla kurduğu her türden ilişkinin, yarattığı her türden bilginin kaynağının oluş durumuyla açıklandığı bir tavrın felsefeye sunduğu olanak nedir? İnsan deneyimi ve bilgisinin süreç ve değişim olarak temellendirildiği felsefi tutumun ortaya koyduğu pratik nasıl bir önem arz eder? Gilles Deleuze’ün aşkın ampirizm görüşü ile algı, bilgi ve düşünce üretimi açısından felsefeye kattığı yenilik, kavram anlayışına getirdiği yeni bakış açısı ile özetlenebilir. Kavram, semantik, sentaktik ve pratik boyutlarıyla oluşu, olumsallığı ve yaratıcılığı ihtiva eder ve düşünme pratiğine yepyeni hareket alanları açar.

Kaynakça

  • Colebrook, Claire; Gilles Deleuze; Bağımsız Kitaplar, İstanbul 2004.
  • Deleuze, Gilles-Felix Guattari; Felsefe Nedir?; YKY, İstanbul 2000.
Toplam 2 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Felsefe
Bölüm Research Article
Yazarlar

İsmet Burçak Özsoy

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2006
Gönderilme Tarihi 15 Ocak 2006
Kabul Tarihi 30 Nisan 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Sayı: 1

Kaynak Göster

Chicago Burçak Özsoy, İsmet. “EYLEM, SÖZÜN BİTTİĞİ YERDE Mİ?”. FLSF Felsefe Ve Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 1 (Haziran 2006): 39-44.

Dergimiz 2024 yılından itibaren ikisi olağan biri dosya konulu özel sayı olmak üzere 3 sayı olarak, Mayıs (olağan sayı) Eylül (özel sayı) ve Aralık (olağan sayı) aylarında yayınlanacaktır. 

Hem özel sayımız hem de Aralık ayındaki olağan sayımız için makale kabulü 15 Mart'ta başlayacaktır.

Özel sayımızda yalnızca dosya kapsamında yer alan makalelere yer verilecektir. Makalenizi gönderirken hangi sayıda değerlendirilmesini istediğinizi bir notla bildirmeniz karışıklıkları önleyecektir.

İlginiz için teşekkür ederiz.