Önemli Not:
Dergimizin "Yeni Ontolojiler" başlıklı 2025 yılı özel sayısı için makale kabulü 1 Mart 2025 tarihinde başlayacaktır.
FLSF (Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi), 2006 yılında, Süleyman Demirel Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde gerçekleştirilen “Felsefe ve Çağımızın Sorunları” başlıklı ulusal sempozyumun bildirilerinin iki sayı halinde basılmasıyla yayın hayatına başladı.
6. sayısına kadar FLSF (Süleyman Demirel Üniversitesi Felsefe Bölümü Dergisi) adıyla yayınlanan dergi, 7. sayısından bu yana şu anki adıyla, yani FLSF (Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi) olarak yayınlanmaktadır.
Yayın hayatına basılı olarak başlayan ve ISSN 1306-9535 koduyla yayınlanan FLSF Dergisi, 25. sayısından itibaren elektronik bir dergiye dönüşmüş ve eISSN 2618-5784 koduyla yayınlanmaya başlamıştır.
FLSF (Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi) TUBITAK ULAKBİM Sosyal ve Beşeri Bilimler İndeksi (TR Dizin), Philosopher's Index ve EBSCOHost Humanities Sources, EBSCOHost Humanities Source Ultimate, EBSCOHost The Belt and Road Initiative Reference Source, ASCI-Database, ACAR Index, ASOS Index tarafından indekslenmektedir.
Araştırma Makalesi
Felsefi ve Mitolojik İnsan Anlayışının Kökenleri Üzerine: Homeros ve Aristoteles'in Medeni İnsan Anlayışının “Kendini Tanı” İlkesi Işığında DeğerlendirilmesiAraştırma Makalesi
NIETZSCHE'YE GÖRE TRAGEDYANIN YAŞAMDAKİ İZİ: DİONYSOS'UN SESİAraştırma Makalesi
BİR SOSYOLOJİK KAVRAMA TEORİSİ OLARAK ASAMBLAJAraştırma Makalesi
İMKANSIZI DENEYİMLEMEK: HUSSERL FENOMENOLOJİSİNİN SINIRLARINDA ÖLÜMÜ DÜŞÜNMEKAraştırma Makalesi
AHLAKİ MUTLAKÇILIK VE EYLEM SONUÇÇULUĞU ARASINDA BİR SEÇENEK OLARAK KURAL SONUÇÇULUĞUAraştırma Makalesi
SOKRATES NİÇİN ADALETİ (DİKE) TANIMLAMAZ?Araştırma Makalesi
BİLİMİN AMACI: FELSEFİ BİR DEĞERLENDİRMEAraştırma Makalesi
PASTORAL GÖRÜŞÜN FELSEFİ TEMELLERİ: DOĞAL DÜZEN VE HAYVAN ISTIRABIAraştırma Makalesi
Nietzsche Felsefesinde Müziğin Statüsü: Hastalık veya Sağlık Olarak MüzikAraştırma Makalesi
Jacques Rancière’in Eğitim Felsefesi: Evrensel Eğitim YaklaşımıAraştırma Makalesi
ENTELEKTÜEL KAVRAMİNİN TANİMLANMASİNİN ZORLUGU: EDEBİ BİR TERİM YA DA EYLEMCİ KİŞİLİKAraştırma Makalesi
KANT'TA KÜLTÜRLEŞMENİN ARACI OLARAK EĞİTİMAraştırma Makalesi
Dil ve Şiir Üzerine: İletişim ve Konuşmanın Ötesinde HeideggerDergimiz 2024 yılından itibaren ikisi olağan biri dosya konulu özel sayı olmak üzere 3 sayı olarak, Mayıs (olağan sayı) Eylül (özel sayı) ve Aralık (olağan sayı) aylarında yayınlanacaktır.
2025 yılı için planlanan "Yeni-Ontolojiler" başlıklı özel sayımız ve Aralık ayındaki olağan sayımız için makale kabulü 1 Mart 2025 tarihinde başlayacaktır.
Özel sayılarımızda yalnızca dosya kapsamında yer alan makalelere yer verilecektir. Makalenizi gönderirken hangi sayıda değerlendirilmesini istediğinizi bir notla bildirmeniz karışıklıkları önleyecektir.
İlginiz için teşekkür ederiz.