BibTex RIS Kaynak Göster

The Evaluation of Demand for Red Meat in Turkey in Terms of Income Distribution and Consumption of White Meat

Yıl 2017, Sayı: 630, 67 - 73, 01.08.2017

Öz

As the red meat prices have increased in the years between 2005 and 2015 in Turkey, surprisingly, its demand has also increased contrary to the classical view. Interestingly, we observed for the same period a simultaneous and significant increase in the white meat prices. We argue that this phenomena is directly linked to income distribution such that, in this case, the consumer faces a consumption choice between two substitute goods where both of them have increasing costs. In that sense, this paper will try to put insight about the relationship between red meat prices and white meat prices as well as their consumption level using regression analysis.

Türkiye’de Kırmızı Et Talebinin,Beyaz Et Tüketimi ve Gelir DağılımıAçısından Değerlendirilmesi

Yıl 2017, Sayı: 630, 67 - 73, 01.08.2017

Öz

2005-2015 için Türkiye’de kırmızı et fiyatları yükselirken talebin de benzer şekilde arttığı görülmüştür. Bunun yanında aynı dönemde beyaz et tüketimi daha fazla artmıştır. Bu şekilde bir malın fiyatı artarken tüketim miktarı artıyorsa, aynı zamanda ikame malının tüketimi de artıyorsa bu durumun gelir dağılımı ile ilişkisi olabileceği düşünülmüştür. Bu gerçekten hareketle; Türkiye’de 2005-2015 dönemi kırmızı et fiyatlarının; kırmızı ve beyaz et tüketimi arasındaki ilişkinin ampirik analizi yapılmak istenmiştir. Bu bağlamda kırmızı et tüketimi, beyaz et tüketimi ve kırmızı et fiyatları arasındaki ilişkiyi belirlemek için regresyon analizi yapılmıştır. Analizler istatistik programında yapılmıştır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Rıdvan Karacan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Sayı: 630

Kaynak Göster

APA Karacan, R. (2017). Türkiye’de Kırmızı Et Talebinin,Beyaz Et Tüketimi ve Gelir DağılımıAçısından Değerlendirilmesi. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar(630), 67-73.
AMA Karacan R. Türkiye’de Kırmızı Et Talebinin,Beyaz Et Tüketimi ve Gelir DağılımıAçısından Değerlendirilmesi. FPEYD. Ağustos 2017;(630):67-73.
Chicago Karacan, Rıdvan. “Türkiye’de Kırmızı Et Talebinin,Beyaz Et Tüketimi Ve Gelir DağılımıAçısından Değerlendirilmesi”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 630 (Ağustos 2017): 67-73.
EndNote Karacan R (01 Ağustos 2017) Türkiye’de Kırmızı Et Talebinin,Beyaz Et Tüketimi ve Gelir DağılımıAçısından Değerlendirilmesi. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 630 67–73.
IEEE R. Karacan, “Türkiye’de Kırmızı Et Talebinin,Beyaz Et Tüketimi ve Gelir DağılımıAçısından Değerlendirilmesi”, FPEYD, sy. 630, ss. 67–73, Ağustos 2017.
ISNAD Karacan, Rıdvan. “Türkiye’de Kırmızı Et Talebinin,Beyaz Et Tüketimi Ve Gelir DağılımıAçısından Değerlendirilmesi”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 630 (Ağustos 2017), 67-73.
JAMA Karacan R. Türkiye’de Kırmızı Et Talebinin,Beyaz Et Tüketimi ve Gelir DağılımıAçısından Değerlendirilmesi. FPEYD. 2017;:67–73.
MLA Karacan, Rıdvan. “Türkiye’de Kırmızı Et Talebinin,Beyaz Et Tüketimi Ve Gelir DağılımıAçısından Değerlendirilmesi”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 630, 2017, ss. 67-73.
Vancouver Karacan R. Türkiye’de Kırmızı Et Talebinin,Beyaz Et Tüketimi ve Gelir DağılımıAçısından Değerlendirilmesi. FPEYD. 2017(630):67-73.