BibTex RIS Kaynak Göster

Analitik Hiyerarşi Süreciyle Mali Performansın Değerlendirilmesi: Bankacılık Sektöründe Bir Uygulama

Yıl 2013, Sayı: 575, 71 - 0, 01.01.2013

Öz

Günümüzde daha sıkı ve zorlu bir rekabet ortamında bulunan işlemelerin rekabet güçlerini ölçmeleri ve performanslarını daha güvenilir olarak belirlemeleri gerekmektedir. İşletmelerin performanslarının değerlendirmesi tüm bilgi kullanıcılar için mali kararların alınmasında en öne çıkan unsur olmaktadır. Çalışmada, işletme performanslarının değerlendirilmesinde çok kriterli karar verme yöntemlerinden Analitik Hiyerarşi Süreci(AHS) benimsenmiştir ve Türkiye’de faaliyet gösteren altı banka ele alınarak performansları değerlendirilmeye çalışılmıştır. Çalışmada, öncelikle konuya ilişkin literatür araştırması yapılmıştır ve daha sonra performans kriterleri belirlenmiştir. Belirlenen bankaların 2010 yılı verilerinden yararlanılarak Analitik Hiyerarşi Süreci uygulanmıştır. Yöntem sonuçlarına göre banka performans puanları hesaplanarak, performanslarına göre sıralanmıştır.

Evaluation of the Financial Performance with Analytic Hierarchy Process: An Application in the Banking Sector

Yıl 2013, Sayı: 575, 71 - 0, 01.01.2013

Öz

Nowadays firms in more rigorous and challenging competitive environment need to establish a more reliable measurement of competitiveness and performance. For all information users performance evaluation of enterprises for financial decisions is the most prominent element. In this study, one of multi-criteria decision making methods in the evaluation of operating performance Analytic Hierarchy Process (AHP) is used and it is tried to evaluate the performance of six banks operating in Turkey. First literature review was conducted and then performance criteria have been determined. Analytic Hierarchy Process is applied using the year of 2010 data of the specified banks. According to the results of bank performance points are calculated and based on their performance is ranged

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Tunga Bozdoğan Bu kişi benim

Yılmaz Akyüz Bu kişi benim

Emin Hantekin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 575

Kaynak Göster

APA Bozdoğan, T., Akyüz, Y., & Hantekin, E. (2013). Analitik Hiyerarşi Süreciyle Mali Performansın Değerlendirilmesi: Bankacılık Sektöründe Bir Uygulama. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar(575), 71.
AMA Bozdoğan T, Akyüz Y, Hantekin E. Analitik Hiyerarşi Süreciyle Mali Performansın Değerlendirilmesi: Bankacılık Sektöründe Bir Uygulama. FPEYD. Ocak 2013;(575):71.
Chicago Bozdoğan, Tunga, Yılmaz Akyüz, ve Emin Hantekin. “Analitik Hiyerarşi Süreciyle Mali Performansın Değerlendirilmesi: Bankacılık Sektöründe Bir Uygulama”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 575 (Ocak 2013): 71.
EndNote Bozdoğan T, Akyüz Y, Hantekin E (01 Ocak 2013) Analitik Hiyerarşi Süreciyle Mali Performansın Değerlendirilmesi: Bankacılık Sektöründe Bir Uygulama. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 575 71.
IEEE T. Bozdoğan, Y. Akyüz, ve E. Hantekin, “Analitik Hiyerarşi Süreciyle Mali Performansın Değerlendirilmesi: Bankacılık Sektöründe Bir Uygulama”, FPEYD, sy. 575, s. 71, Ocak 2013.
ISNAD Bozdoğan, Tunga vd. “Analitik Hiyerarşi Süreciyle Mali Performansın Değerlendirilmesi: Bankacılık Sektöründe Bir Uygulama”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 575 (Ocak 2013), 71.
JAMA Bozdoğan T, Akyüz Y, Hantekin E. Analitik Hiyerarşi Süreciyle Mali Performansın Değerlendirilmesi: Bankacılık Sektöründe Bir Uygulama. FPEYD. 2013;:71.
MLA Bozdoğan, Tunga vd. “Analitik Hiyerarşi Süreciyle Mali Performansın Değerlendirilmesi: Bankacılık Sektöründe Bir Uygulama”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 575, 2013, s. 71.
Vancouver Bozdoğan T, Akyüz Y, Hantekin E. Analitik Hiyerarşi Süreciyle Mali Performansın Değerlendirilmesi: Bankacılık Sektöründe Bir Uygulama. FPEYD. 2013(575):71.