BibTex RIS Kaynak Göster

Bilgi Yönetiminin Yerel Yönetimlerde Kullanım Alanları Üzerine Bir Değerlendirme

Yıl 2012, Sayı: 570, 51 - 51, 01.08.2012

Öz

Küreselleşme, hızlı teknolojik ilerlemeler ve değişen yönetim anlayışı ile birlikte kamu kurumlarında bilgiye verilen önem giderek artmaktadır. Sanayi toplumundan bilgi topluma geçiş ile birlikte, emek yerine bilgi yeni güç olarak çağımızdaki yerini almıştır. Bu süreçte önem kazanan ve öncelikle özel sektörde ortaya çıkan bilgi yönetimi zaman içinde kamu kurum ve kuruluşlarını da etkilemiştir. Ancak literatürdeki çalışmalar ağırlıklı olarak e-devletle sınırlı kalmış, çeşitli kamu kurumlarında bilgi yönetimi uygulamalarıyla ilgili çalışmalar son yıllarda artış göstermiştir. Yine de genel olarak yerel yönetimler ve özelde belediyelerde bilgi yönetimi uygulamaları üzerindeki çalışmaların sayıca azlığı da dikkat çekicidir. Çalışmanın iki temel amacı bilgi yönetiminin yerel yönetimlere olan etkileri ile belediyelerde kullanılan bilgi yönetim sistemlerinin ve etkili bir bilgi yönetimi için gerekli şartların tespit edilmesidir.

An Evaluation of the Knowledge Management Areas of Use in Local Governments

Yıl 2012, Sayı: 570, 51 - 51, 01.08.2012

Öz

The importance of knowledge in public organizations has been improving due to globalization, rapid technological developments and changing management approaches. Knowledge has arisen as a new power in place of labor through the transition from industrial to a knowledgeable society. Knowledge management, which has enhanced its importance in that transition period and specifically occurred in the private sector, have effected public organizations over time. However, the studies on knowledge management has been confined to e-government in academia. Despite the recent increase of studies that focus on the knowledge management process and techniques in public organizations, studies that examine knowledge management practices in local governments and specifically in municipalities are quite remarkably lacking. The aim of this study is twofold: (1) to investigate the effects of knowledge management on local governments and (2) to analyze knowledge management systems and the essentials of an effective knowledge management process

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Özer Köseoğlu

Yılmaz Demirci

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 570

Kaynak Göster

APA Köseoğlu, Ö., & Demirci, Y. (2012). Bilgi Yönetiminin Yerel Yönetimlerde Kullanım Alanları Üzerine Bir Değerlendirme. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar(570), 51-51.
AMA Köseoğlu Ö, Demirci Y. Bilgi Yönetiminin Yerel Yönetimlerde Kullanım Alanları Üzerine Bir Değerlendirme. FPEYD. Ağustos 2012;(570):51-51.
Chicago Köseoğlu, Özer, ve Yılmaz Demirci. “Bilgi Yönetiminin Yerel Yönetimlerde Kullanım Alanları Üzerine Bir Değerlendirme”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 570 (Ağustos 2012): 51-51.
EndNote Köseoğlu Ö, Demirci Y (01 Ağustos 2012) Bilgi Yönetiminin Yerel Yönetimlerde Kullanım Alanları Üzerine Bir Değerlendirme. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 570 51–51.
IEEE Ö. Köseoğlu ve Y. Demirci, “Bilgi Yönetiminin Yerel Yönetimlerde Kullanım Alanları Üzerine Bir Değerlendirme”, FPEYD, sy. 570, ss. 51–51, Ağustos 2012.
ISNAD Köseoğlu, Özer - Demirci, Yılmaz. “Bilgi Yönetiminin Yerel Yönetimlerde Kullanım Alanları Üzerine Bir Değerlendirme”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 570 (Ağustos 2012), 51-51.
JAMA Köseoğlu Ö, Demirci Y. Bilgi Yönetiminin Yerel Yönetimlerde Kullanım Alanları Üzerine Bir Değerlendirme. FPEYD. 2012;:51–51.
MLA Köseoğlu, Özer ve Yılmaz Demirci. “Bilgi Yönetiminin Yerel Yönetimlerde Kullanım Alanları Üzerine Bir Değerlendirme”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 570, 2012, ss. 51-51.
Vancouver Köseoğlu Ö, Demirci Y. Bilgi Yönetiminin Yerel Yönetimlerde Kullanım Alanları Üzerine Bir Değerlendirme. FPEYD. 2012(570):51-.