Bu çalışmada, japon havuz balıklarının (Carassius auratus L., 1758) kontrolsüz döl alımı ve yavru
üretiminde; her bir dişi anacın bıraktığı 700 adet yumurtanın 400 (% 57,14)
adeti döllendi. Kuluçkalama süresi 5 gün olarak belirlendi. Döllenen
yumurtalardan 140 adet larva elde edildi. Bu larvaların yaşama oranı %35 olarak
belirlendi. Yarı kotrollü döl alımı ve yavru üretiminde; 15,5 °C’de her bir
dişi anacın bıraktığı 825 adet yumurtanın 650 adeti (% 78,79), 17 °C’de 975
adet yumurtanın 775 adeti (% 79.49), 18,5 °C’de 1075 adet yumurtanın 900 adeti
(% 83,72), 19,5°C’de 1153 adet yumurtanın 925 adeti (% 80,23), 22 °C’de 1428
adet yumurtanın 1293 adeti (% 90,55), 24 °C’de ise 1250 adet yumurtanın 1125
adetinin (% 90,00) döllendiği görüldü.
Kuluçkalama süreleri 3-6 gün arasında değişti. Yumurtadan çıkan
larvaların yaşama oranı sırasıyla % 69,84, 74,19, 78,33, 78,81, 88,94 ve 90,54
olarak belirlendi. Yavruların beslenmesi için; alabalık yavru yemi (D1)
kurutulmuş gammarus (Gammarus kischineffensis) (D2),
kurutulmuş gammarus ile alabalık
yavru yeminin %50 karışımı (D3) kullanıldı. Yapılan istatistiksel
analizler sonucunda bu yemlerin yavruların ortalama canlı ağırlık, ortalama
total boy, oransal büyüme ve spesifik büyüme oranında önemli bir farklılığa yol
açmadığı görüldü (p>0,05).
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 20 Mart 2005 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 3 Sayı: 2 |