Sorbik
asit ve tuzları gıdaların muhafazasında yaygın olarak kullanılan antimikrobiyal
bir maddedir. Potas-yum tuzu olan potasyum sorbat suda oldukça yüksek
çözünürlük oranına sahip olduğu için tercih sebebi olmaktadır. Etkinlikleri
ortam şartlarına bağlı olarak değişen bu antimikrobiyalin etki mekanizması
üzerine değişik veriler bulunmakla beraber bu konuda tam bir fikir birliği
yoktur.
Bu
derlemede sorbik asit ve tuzlarının kullanım alanları, etki mekanizmaları ve
süt ve süt ürünlerinde yarat-tığı etkiler literatür verilerine dayanılarak
incelenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 29 Aralık 2005 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 4 Sayı: 1 |