Genel olarak literatürde aktif olarak açık alanda etkinlik gerçekleştiren bireyin olumlu duygularının arttığı belirtilmektedir. Bu durum, bireylerin pozitif duygularının negatif duygulara göre kıyaslanması ile ortaya çıkmaktadır. Ancak aynı duygu durumunun etkinlik öncesi duygu durumu ile karşılaştırması yapılarak bu yargıya varılmamaktadır. Bu çalışma bu bakış açısına açıklık getirmeye yönelik yapılmıştır. Bu çalışmanın amacı, açık alan rekreasyon etkinliklerine katılan bireylerin pozitif ve negatif duygu durumları, etkinlik yapılmayan dönem ile yapılan dönem olarak incelendiğinde, duygu durumlarının farklılık gösterip göstermeyeceğini araştırmaktır. Araştırmada yararlanılan ölçek; “Pozitif ve Negatif Duygu Ölçeği” dir. Araştırma katılımcılarını açık alanda aktif olarak kendileri için bir etkinlik gerçekleştiren bireyler oluşturmaktadır. Bireylerin etkinlik yapılmayan ve etkinlik yapılan döneme ilişkin duygu durumlarını dikkate alan ölçek ile demografik sorularında yer aldığı bir anket formu tasarlanmıştır. Veriler 2018 yılı Ocak –Nisan ayları arasında kolayda örnekleme tekniği ile toplanmıştır. Toplamda 233 veri değerlendirmeye alınmıştır. Araştırma sorusuna yanıt aramak için Bağımlı İki Örnek T-Testi’nden yararlanılmıştır. Araştırma bulgularına göre, pozitif duygu durumunun etkinlik yapılan dönem ve yapılmayan dönem bakımından farklılık gösterdiği tespit edilmiştir. Negatif duygu durumunun da etkinlik yapılan dönem ve yapılmayan dönem bakımından farklılık gösterdiği belirlenmiştir. Sonraki çalışmalar için tek bir etkinlik üzerinden veya kapalı alan etkinliklerini gerçekleştiren bireyler üzerinden duygu durumları karşılaştırılmasına gidilebilir.
Açık Alan Rekreasyon, Rekreatif Etkinlik, Pozitif Duygu Durumu, Negatif Duygu Durumu
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2019 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2019, Cilt 3, Sayı 4 |
Bibtex | @konferans bildirisi { gastoria577011, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2019}, volume = {3}, number = {4}, pages = {562 - 578}, doi = {10.32958/gastoria.577011}, title = {Açık Alan Rekreasyon Etkinliklerine Katılan Bireylerin Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarının Karşılaştırılması}, key = {cite}, author = {Eryılmaz, Gamze and Unur, Kamil} } |
APA | Eryılmaz, G. & Unur, K. (2019). Açık Alan Rekreasyon Etkinliklerine Katılan Bireylerin Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarının Karşılaştırılması . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU ÖZEL SAYISI , 562-578 . DOI: 10.32958/gastoria.577011 |
MLA | Eryılmaz, G. , Unur, K. "Açık Alan Rekreasyon Etkinliklerine Katılan Bireylerin Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarının Karşılaştırılması" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 562-578 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/51504/577011> |
Chicago | Eryılmaz, G. , Unur, K. "Açık Alan Rekreasyon Etkinliklerine Katılan Bireylerin Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarının Karşılaştırılması". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 562-578 |
RIS | TY - JOUR T1 - Açık Alan Rekreasyon Etkinliklerine Katılan Bireylerin Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarının Karşılaştırılması AU - GamzeEryılmaz, KamilUnur Y1 - 2019 PY - 2019 N1 - doi: 10.32958/gastoria.577011 DO - 10.32958/gastoria.577011 T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 562 EP - 578 VL - 3 IS - 4 SN - 2602-4144- M3 - doi: 10.32958/gastoria.577011 UR - https://doi.org/10.32958/gastoria.577011 Y2 - 2019 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research Açık Alan Rekreasyon Etkinliklerine Katılan Bireylerin Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarının Karşılaştırılması %A Gamze Eryılmaz , Kamil Unur %T Açık Alan Rekreasyon Etkinliklerine Katılan Bireylerin Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarının Karşılaştırılması %D 2019 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 3 %N 4 %R doi: 10.32958/gastoria.577011 %U 10.32958/gastoria.577011 |
ISNAD | Eryılmaz, Gamze , Unur, Kamil . "Açık Alan Rekreasyon Etkinliklerine Katılan Bireylerin Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarının Karşılaştırılması". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 / 4 (Aralık 2019): 562-578 . https://doi.org/10.32958/gastoria.577011 |
AMA | Eryılmaz G. , Unur K. Açık Alan Rekreasyon Etkinliklerine Katılan Bireylerin Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarının Karşılaştırılması. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 562-578. |
Vancouver | Eryılmaz G. , Unur K. Açık Alan Rekreasyon Etkinliklerine Katılan Bireylerin Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarının Karşılaştırılması. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 562-578. |
IEEE | G. Eryılmaz ve K. Unur , "Açık Alan Rekreasyon Etkinliklerine Katılan Bireylerin Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarının Karşılaştırılması", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 3, sayı. 4, ss. 562-578, Ara. 2019, doi:10.32958/gastoria.577011 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.