Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi

Yıl 2023, Cilt: 1 Sayı: 2, 15 - 24, 13.07.2023

Öz

Bu çalışma, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesinde lisansüstü eğitim gören
öğrencilerin Türk mutfağını nasıl algıladıklarını ölçmeyi amaçlamıştır. Araştırmada,
katılımcıların Türk mutfağı konusundaki algılarının derinlemesine incelenmesi için
Kelime İlişkilendirme Testi (KİT) yöntemi kullanılmıştır. Bu çalışma kapsamında
turizm fakültesinde eğitim gören otuz dört öğrenciye ulaşılmıştır. Analizler sonunda
katılımcıların Türk mutfağı ile alakalı toplam 94 kelime söyledikleri ve bu
kelimelerin 290 kez tekrar edildiği belirlenmiştir. Katılımcıların Türk mutfağı
konusundaki yaptıkları tanımlar ise literatürde yapılan tanımlarla benzeşmektedir.

Kaynakça

  • Albayrak, A. (2013). Farklı Milletlerden Turistlerin Türk Mutfağına İlişkin Görüşlerinin Saptanması Üzerine Bir Çalışma. Journal of Yaşar University, 8(30).
  • Bahar, M. ve Özatlı, S. (2003). Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi ile Lise 1. Sınıf Öğrencilerinin Canlıların Temel Bileşenleri Konusundaki Bilişsel Yapılarının Araştırılması. Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 5(2), 75-85.
Toplam 2 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Gastronomi, Turizm (Diğer)
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Ramazan Karaman Bu kişi benim 0000-0002-3801-2651

Göksel Kemal Girgin Bu kişi benim 0000-0002-9000-5256

Yayımlanma Tarihi 13 Temmuz 2023
Yayımlandığı Sayı Yıl 2023 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Karaman, R., & Girgin, G. K. (2023). Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi. Gastro-World, 1(2), 15-24.
AMA Karaman R, Girgin GK. Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi. Gastro-World. Temmuz 2023;1(2):15-24.
Chicago Karaman, Ramazan, ve Göksel Kemal Girgin. “Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi”. Gastro-World 1, sy. 2 (Temmuz 2023): 15-24.
EndNote Karaman R, Girgin GK (01 Temmuz 2023) Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi. Gastro-World 1 2 15–24.
IEEE R. Karaman ve G. K. Girgin, “Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi”, Gastro-World, c. 1, sy. 2, ss. 15–24, 2023.
ISNAD Karaman, Ramazan - Girgin, Göksel Kemal. “Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi”. Gastro-World 1/2 (Temmuz 2023), 15-24.
JAMA Karaman R, Girgin GK. Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi. Gastro-World. 2023;1:15–24.
MLA Karaman, Ramazan ve Göksel Kemal Girgin. “Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi”. Gastro-World, c. 1, sy. 2, 2023, ss. 15-24.
Vancouver Karaman R, Girgin GK. Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle Analiz Edilmesi. Gastro-World. 2023;1(2):15-24.