Bu çalışma, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesinde lisansüstü eğitim gören
öğrencilerin Türk mutfağını nasıl algıladıklarını ölçmeyi amaçlamıştır. Araştırmada,
katılımcıların Türk mutfağı konusundaki algılarının derinlemesine incelenmesi için
Kelime İlişkilendirme Testi (KİT) yöntemi kullanılmıştır. Bu çalışma kapsamında
turizm fakültesinde eğitim gören otuz dört öğrenciye ulaşılmıştır. Analizler sonunda
katılımcıların Türk mutfağı ile alakalı toplam 94 kelime söyledikleri ve bu
kelimelerin 290 kez tekrar edildiği belirlenmiştir. Katılımcıların Türk mutfağı
konusundaki yaptıkları tanımlar ise literatürde yapılan tanımlarla benzeşmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Gastronomi, Turizm (Diğer) |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 13 Temmuz 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023 Cilt: 1 Sayı: 2 |
Gastro-World is licensed under a Creative Commons Attribution NonCommercial 4.0 International License