Gastro-World Hakkında
Gastro-World, Atatürk Üniversitesi tarafından yayınlanan hakemli, açık erişimli, yalnızca çevrimiçi bir dergidir. Dergi, Eylül ayında olmak üzere hem Türkçe hem de İngilizce olarak yılda bir kez yayınlanmaktadır.
Amaç, Kapsam ve Hedef Kitle
Gastro-World, gastronomi alanında en yüksek bilimsel kaliteye sahip çalışmaları yayınlamayı amaçlamaktadır.
Gastro-World, gastronomi, mutfak sanatları, yemek kültürü, beslenme ve gıda ile ilgili literatüre katkı sunacak, özellikle araştırma ve derleme makaleleri yayınlamaktadır. Derginin temel amacı, gastronomiyle ilgili iletişim, sosyoloji, psikoloji, edebiyat, din, tarih, arkeoloji, antropoloji, ekonomi, turizm, siyaset, tarım, fizik, kimya, teknoloji, güzel sanatlar, pazarlama, beslenme ve diyetetik, gıda mühendisliği alanında üretilen bilimsel bilgiyi geniş bir platforma yaymaktır. Dergi bunu yaparken araştırmacıları, eğitim uygulayıcılarını ve politika yapıcılarını ortak bir kesişim noktasında buluşturmayı hedeflemektedir.
Derginin hedef kitlesi, gastronomi alanına ilgi duyan ya da bu alanda çalışan araştırmacılardan oluşmaktadır.
Araştırma Makalesi
Türk Mutfağı Kavramının Lisansüstü Öğrencilerin Gözünden Kit Yöntemi İle Analiz EdilmesiDerleme
Iğdır Halk Mutfak Kültüründe Yer Alan Lezzetlerin DeğerlendirilmesiAraştırma Makalesi
OTEL İŞLETMELERİ MUTFAKLARINDA BAHARAT KULLANIM ALIŞKANLIKLARININ TESPİTİ: ERZURUM İLİ ÖRNEĞİDerleme
TÜRK TARİHİNDE GASTRONOMİ KÜLTÜRÜGastro-World is licensed under a Creative Commons Attribution NonCommercial 4.0 International License